banner ad

ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ ΜΕ ΠΑΤΑΤΑ

March 26, 2014 | By | Reply More
DSC08795.JPGυλικά

1 κιλό πατάτες βρασμένες
8-10 σκελίδες σκόρδο
1 1/3 φλ.τσ. ε.π. ελαιόλαδο
1 1/2 λεμόνι, το χυμό
1 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος (προαιρετικά)
αλάτι, πιπέρι

παρασκευή

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις περνάμε ακόμα ζεστές από τη μηχανή του πουρέ. Καθαρίζουμε τα σκόρδα και αφαιρούμε από κάθε σκελίδα το πράσινο φύτρο, για να γίνει πιο εύπεπτη. Λιώνουμε το σκόρδο κοπανίζοντας σε γουδί ή με το ειδικό εργαλείο. Προσθέτουμε στο γουδί την πατάτα, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι και δουλεύουμε το μείγμα προσθέτοντας σιγά σιγά το ελαιόλαδο και το λεμόνι, μέχρι ν’ αποκτήσει την υφή που θέλουμε. Διαφορετικά, βάζουμε την λιωμένη πατάτα, το μαϊντανό και το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι στο μπλέντερ και χτυπάμε τη σκορδαλιά, προσθέτοντας λίγο λίγο το λάδι και όταν αρχίσει να γίνεται αλοιφή, ρίχνουμε όσο λεμόνι θέλουμε. Τέλος, δοκιμάζουμε αν χρειάζεται επιπλέον αλάτι.

Πηγη: athinorama.gr

PrintFriendly and PDF

Tags:

Category: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

About the Author ()

Leave a Reply