banner ad

ΜΠΑΡΜΠΟΥΝΙΑ ΣΤΗ ΣΧΑΡΑ ΜΕ ΔΑΦΝΗ, ΣΚΟΡΔΟ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ

. June 18, 2017 . 0 Comments

Υλικά
4 μεγάλα ή 8 μέτρια μπαρμπούνια
χυμός 1 λεμονιού
3 σκελίδες σκόρδο
½ φλ. εξ. παρθένο ελαιόλαδο
2-4 μεγάλα ξερά φύλλα δάφνης (ανάλογα με τον αριθμό των ψαριών) πλυμένα, στεγνωμένα και χοντροθρυμματισμένα
1 φλ. πράσινες ελιές χωρίς το κουκούτσι ψιλοκομμένες
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε και καθαρίζουμε τα μπαρμπούνια, τα αλατίζουμε καλά μέσα έξω και τα βάζουμε σε ταψάκι, το ένα δίπλα στο άλλο σε μονή σειρά. Ανακατεύουμε σε μπολ τον χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, τη δάφνη και τις ελιές και χτυπάμε με ένα πιρούνι να ανακατευτούν καλά τα υλικά. Περιχύνουμε με τη μαρινάδα τα ψάρια, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 2 ώρες, γυρίζοντας τα ψάρια μια φορά. Τα ψήνουμε στη σχάρα 3 -5 λεπτά από κάθε μεριά, ανάλογα με το μέγεθος. Εναλλακτικά, τα ψήνουμε στο γκριλ: καλύπτουμε μια σχάρα με λαδόκολλα και κάνουμε πολλές σχισμές με κοφτερό μαχαίρι. Αλείφουμε τη λαδόκολλα με ελαιόλαδο. Προθερμαίνουμε το γκριλ στους 180ο C και αραδιάζουμε τα ψάρια επάνω στη λαδόκολλα. ρίχνουμε επάνω τη μισή από τη μαρινάδα που περίσσεψε, βάζουμε κάτω από τη σχάρα ένα ταψί με νερό και φουρνίζουμε. Ψήνουμε 5 λεπτά, γυρίζουμε τα ψάρια από την άλλη μεριά, τα αλείφουμε με την υπόλοιπη μαρινάδα και ψήνουμε άλλα 3 λεπτά. Σερβίρουμε αμέσως με φέτες λεμονιού.

Πηγη: athinorama.gr

Print Friendly, PDF & Email

Tags: , ,

Category: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

About the Author ()

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *