banner ad

ΓΛΥΚΟ ΜΕ ΚΑΡΥΔΑ, ΣΑΦΡΑΝ ΚΑΙ ΚΑΡΔΑΜΩΜΟ

. July 21, 2017 . 0 Comments

Υλικά

¼ φλ. καυτό νερό
20 κλωστές κρόκο (σαφράν)
3 κ.σ. βούτυρο
400 ml συμπυκνωμένο ζαχαρούχο γάλα
4 φλ. τσ. ξερή καρύδα τριμμένη
1 κ.γ. καρδάμωμο σε σκόνη

Εκτέλεση

Διαλύουμε το σαφράν στο νερό. Λιώνουμε το βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι επάνω σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το συμπυκνωμένο γάλα και την τριμμένη καρύδα και ανακατεύουμε μέχρι να ενοποιηθούν καλά τα υλικά.
Χωρίζουμε το μείγμα σε δύο ξεχωριστά μπολ. Στο ένα μπολ ρίχνουμε το σαφράν και στο άλλο ρίχνουμε το καρδάμωμο. Ανακατεύουμε καλά.
Στρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα με πλαστική μεμβράνη. Απλώνουμε στον πάτο της φόρμας το μείγμα με το σαφράν πατώντας το καλά και ισιώνοντάς το με τη ράχη ενός βρεγμένου κουταλιού. Από πάνω, απλώνουμε το μείγμα με το καρδάμωμο και το ισιώνουμε και αυτό πατώντας το με τη ράχη ενός βρεγμένου κουταλιού. Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο μια- δυο ώρες. Ξεφορμάρουμε σε πιατέλα, αναποδογυρίζοντας τη φόρμα και αφαιρούμε τη μεμβράνη. Σερβίρουμε κόβοντας σε χοντρές φέτες.

Πηγη: athinorama.gr

Print Friendly, PDF & Email

Tags: , ,

Category: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

About the Author ()

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *