ΔΕΚΑΔΕΣ ΦΑΛΑΙΝΕΣ ΟΡΚΑ ΠΑΓΙΔΕΥΜΕΝΕΣ ΣΤΟΝ ΠΑΓΟ

Προσπαθούν απεγνωσμένα να πάρουν οξυγόνο

Μια αληθινή ιστορία που έγινε ταινία… και η ιστορία επαναλαμβάνεται.

Μια κοινότητα από το Κεμπέκ του Καναδά κάνει έκκληση για διεθνή βοήθεια προκειμένου να σωθούν μερικές δεκάδες φάλαινες δολοφόνοι, οι οποίες έχουν παγιδευτεί κάτω από ένα παχύ στρώμα πάγου.

Το περιστατικό αυτό είχε επαναληφθεί το 1988 στην Αλάσκα, και έγινε η αφορμή για να γυριστεί η ταινία «Big Miracle» με πρωταγωνίστρια τη Drew Barrymore.

Οι κάτοικοι της περιοχής Inukjuak αναφέρουν ότι τα εντυπωσιακά θαλάσσια πλάσματα έχουν συγκεντρωθεί κάτω από τη μοναδική τρύπα που υπάρχει στον πάγο, προσπαθώντας απεγνωσμένα να πάρουν οξυγόνο.

Ο δήμαρχος Peter Inukpuk κάλεσε χτες Τετάρτη την καναδική κυβέρνηση να στείλει παγοθραυστικό όσο το δυνατόν συντομότερο για να σπάσει τον πάγο και να βοηθήσει τις φάλαινες να βρουν το δρόμο τους στην ανοιχτή θάλασσα.

Στην ταινία «Big Miracle» που βγήκε το 2012 η Drew Barrymore υποδύεται μία ακτιβίστρια της Greenpeace η οποία μετά από πολύ αγώνα κατάφερε να φέρει το θέμα στα φώτα της δημοσιότητας και να τραβήξει το ενδιαφέρον των πολιτικών προκειμένου να σωθούν τα ζώα.

Πηγη: newsbeast.gr