banner ad

ΠΑΠΑΡΔΕΛΕΣ ΜΕ ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ

. January 19, 2013 . 0 Comments

Taliolini-me-psilokommeno-mosxari-manitariaΙδανικό πιάτο για το μεσημεριανό σας

ΥλικάΓια 2-4 άτομα

½ κιλό παπαρδέλες

Για το μοσχάρι
1 νεροπότηρο λευκό κρασί
1 φύλλο δάφνης
2-3 σπυριά μπαχάρι
1 νεροπότηρο ντομάτα ψιλοκομμένη
2 κουταλιές σούπας πελτέ
1 φλιτ τσαγιού ψιλοκομμένο μαϊντανό
αλάτι, πιπέρι, ελάχιστη κανέλα
1 κιλό ψαχνό μοσχάρι για κατσαρόλα
1 φλιτ τσαγιού ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι χονδροκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε το κρέας και το κόβουμε σε μερίδες. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το σκόρδο.

Τα σοτάρουμε ελαφρά για 1 λεπτό. Ρίχνουμε το κρέας και το σοτάρουμε μέχρι να ροδίσει.

Σβήνουμε με το κρασί και ρίχνουμε μέσα την δάφνη, το μπαχάρι και το πιπέρι.

Καπακώνουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για 10 – 15 λεπτά. Την ανοίγουμε και ρίχνουμε την ντομάτα και το αλάτι και την κανέλα.

Μαγειρεύουμε για περίπου 1 ώρα μέχρι το κρεατάκι να γίνει τρυφερό και η σάλτσα να πήξει. Ταυτόχρονα βράζουμε τις παπαρδέλες για 7 λεπτά σε αλατισμένο νερό και στραγγίζουμε.

Σε κάθε πιάτο σερβίρουμε μερικές βρασμένες παπαρδέλες που θα ζεματίσουμε με βούτυρο και κατακορύφως βάζουμε το κρέας και πικάντικη σάλτσα.

Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά

Πηγη: newsbeast.gr
Print Friendly, PDF & Email

Tags:

Category: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *