ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΦΕΤΑ

Date

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαόλα ζεσταίνουμε το νερό και τα 3/4 από το γάλα, βάζουμε αλατοπίπερο και ρίχνουμε τα μακαρόνια και βράζουμε για 8 λεπτά. Στο υπόλοιπο γάλα διαλύουμε το κόρν φλάουρ, ρίχνουμε στο μείγμα και προσθέτουμε μουστάρδα και βράζουμε για ακόμη 1 λεπτό. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε λίγα- λίγα τα τυριά που λιώνουν. Τέλος προσθέτουμε τη φέτα.

Για το τραγανό συνοδευτικό ψωμάκι

Περνάμε στο μπλέντερ το ψωμί με τα μυρωδικά ώσπου να γίνει όμορφα θρύψαλα. Το μεταφέρουμε σε ένα τηγανάκι με το βούτυρο και το σωτάρουμε μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα και να γίνει τραγανό. Ρίχνουμε κουταλιές από το μείγμα πάνω στο πιάτο με τα μακαρόνια για να είναι πιο τραγανό ακόμη!

ΥΛΙΚΑ

400 γρ. μακαρόνια
800 γρ. νερό
1 γάλα εβαπορέ
1 κ. γλυκού κόρν φλάουρ
2 – 3 κ. γλυκού μουστάρδα
200 γρ. τυριά που λιώνουν
200 γρ. φέτα
αρκετό πιπέρι

Για το τραγανό συνοδευτικό ψωμάκι

5 φέτες του τόστ
2 κουταλιές βούτυρο
ξερά μυρωδικά
πιπέρι

Πηγη¨megatv

 

Print Friendly, PDF & Email

Περισσοτερα
αρθρα