banner ad

NACHOS ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΤΥΡΙΟΥ

. January 15, 2013 . 0 Comments

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ψήνουμε τις τορτίγιες ολόκληρες ή σε κομμάτια στο φούρνο στους 100 βαθμούς. Περιμένουμε μέχρι να γίνουν τραγανές. Ανάλογα το μέγεθος θέλουν περισσότερο ή λιγότερο χρόνο. Για τη σάλτσα βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο και το βάζουμε να λιώσει σε χαμηλή θερμοκρασία. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να ξανθίσει. Προσθέτουμε το γάλα σιγά – σιγά και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ. Προσθέτουμε σιγά – σιγά το τυρί πάνω στη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί καλά το προηγούμενο πριν βάλουμε την επόμενη χούφτα. Αν θέλουμε για χρώμα προσθέτουμε λίγο κουρκουμά.

Για το σερβίρισμα

Βάζουμε κρέμα τυριού σε ένα πιάτο, τορτίγιες κομμένες ή ολόκληρες και από πάνω ντομάτα, μαϊντανό, τυρί κρέμα και φρέσκο κρεμμυδάκι.

ΥΛΙΚΑ για τη σάλτσα τυριού

2 κ. σούπας βούτυρο
2 κ. σούπας αλεύρι
1 κούπα γάλα
200 γρ. τυρί τριμμένο
λίγο κουρκουμά τριμμένο προαιρετικά

ΥΛΙΚΑ για το σερβίρισμα

ντομάτα χωρίς σπόρια
κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
μαϊντανό
τορτίγιες κομμένες σε κομμάτια
τυρί κρέμα
αβοκάντο

Πηγη: megatv

Print Friendly, PDF & Email

Tags:

Category: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *