ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΚΑΡΟΤΟ ΚΑΙ ΛΕΜΟΝΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρόλι, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα λαχανικά μας και το ξύσμα λεμονιού. Σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά περίπου 20 λεπτά. Προσθέτουμε τις φακές και το ζωμό, φέρνουμε σε βρασμό κα στη συνέχεια σιγοβράζουμε για 20 λεπτά. Προσθέτουμε το μισό από τα αρωματικά μας. Περνάμε από το μπλέντερ και κάνουμε πουρέ τη σούπα. Αν θέλουμε να την κάνουμε ακόμα πιο ραφινάτη την περνάμε από μια σίτα. Διορθώνουμε τη γεύση με το χυμό λεμονιού, αλάτι – πιπέρι- κύμινο και ψιλοκομμένο το υπόλοιπο μυρωδικό μας.

ΥΛΙΚΑ για 4 άτομα

25 γρ. βούτυρο
1 κουταλιά ελαιόλαδο
1 πράσο ψιλοκομμένο
300 γρ. καρότα ψιλοκομμένα
ξύσμα και χυμό από μισό λεμόνι
1 λίτρο ζωμό κοτόπουλο
100 γρ. κόκκινες φακές ή φάβα
μια χούφτα φρέσκο μαϊντανό ή ακόμα καλύτερα φρέσκο κόλιανδρο
αλάτι
πιπέρι
λίγο κύμινο

Πηγη: megatv