ΤΟ ΜΑΚΙΓΙΑΖ ΠΟΥ ΑΦΑΙΡΕΙ ΧΡΟΝΙΑ

mikra_matiaΑναλυτικά βήματα για ένα ξεχωριστό βάψιμο

Σμίλεψε τα χαρακτηριστικά του προσώπου σου και κρύψε χρόνια από την εμφάνισή σου ακολουθώντας 4 απλά βήματα…Βήμα 1ο: Βάση
Αφού ανακαλύψεις ποια είναι η σωστή βάση για σένα, αποφάσισε για το υπόλοιπο μακιγιάζ το οποίο θα αναδείξει τα χαρακτηριστικά σου. Επίλεξε ένα σούπερ φωτεινό φον ντε τεν το οποίο θα απλώνεται εύκολα στην επιδερμίδα σου.

Άπλωσε το προϊόν με τις άκρες από τα δάκτυλά σου ώστε να έχεις ανάλαφρο αποτέλεσμα. Εάν χρειάζεσαι επιπλέον βοήθεια για να καλύψεις τυχόν μαύρους κύκλους, κόκκινα σημάδια ή σπυράκια επίλεξε ένα κονσίλερ στη φυσική απόχρωση της επιδερμίδας σου.

Βήμα 2ο: Ρουζ
Το πολύ έντονο ρουζ που στη κυριολεξία χτίζει τα χαρακτηριστικά είναι οριστικά παρελθόν. Ο πιο μοντέρνος τρόπος για να φοράς ρουζ ή μπρονζέ έχει ενδιαφέρον.

Προτίμησε μία ελαφρά λαμπερή υφή και άπλωσέ τη σε ματ βάση. Επίλεξε ανάμεσα σε αποχρώσεις όπως απαλό μπρονζέ, τερακότα και ροζ ροδακινί (πολύ λευκή επιδερμίδα), αλλά και όποια άλλη απόχρωση σου δίνει την αίσθηση του ηλιοκαμένου.

Χρησιμοποίησε ένα μικρό προς μέτριο πάχος πινέλου για ρουζ και συγκεντρώσου στο κεντρικό σημείο στα μάγουλα και την περιοχή του πιγουνιού. Στο τέλος άπλωσε ελάχιστο από το προϊόν ψηλά στο μέτωπο.

Βήμα 3ο: Highlight
Το επόμενο βήμα είναι να δημιουργήσεις κάποια φωτεινά σημεία στο πρόσωπό σου με τη βοήθεια ενός λαμπερού προϊόντος.

Aπλωσε το highlighter στα σωστά σημεία, όπως κάτω από το τόξο των φρυδιών, πάνω από τα μήλα του προσώπου και κατά μήκος του πιγουνιού, και δώσε ένα διακριτικό τελείωμα με το πινέλο σου στους κροτάφους. Εάν είναι καλοσχηματισμένη η μύτη σου μη χρησιμοποιήσεις το highlighter κατά μήκος του οστού της μύτης.

Βάλε ελάχιστη ποσότητα επάνω αλλά και κάτω από τα χείλη, ώστε να αναδειχθούν και να δείχνουν μεγαλύτερα.

Βήμα 4ο: Σκιά
Στο τέλος, με το πινέλο που χρησιμοποιείς στα βλέφαρα πάρε ελάχιστη ποσότητα σκιάς την οποία θα απλώσεις στην κόγχη των ματιών και μία πιο ελαφριά απόχρωση πιο πάνω, στα όρια του οστού.

Εάν πιστεύεις ότι το πρόσωπό σου χρειάζεται λίγο πιο πολύ χρώμα, άπλωσε ρουζ σε ζεστή ροζ απόχρωση στα μάγουλα.

Πηγή: myself.gr