banner ad

ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΗΣ ΦΑΙΗΣ

. January 26, 2013 . 0 Comments

Εκτέλεση
Από το προηγούμενο βράδυ αλατοπιπερώνουμε το κρέας, του βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και το βάζουμε σε ένα μπόλ με τα μυρωδικά. Το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο όλη νύχτα ή αρκετές ώρες.
Αφαιρούμε τα μυρωδικά από το κοτόπουλο και το σοτάρουμε σε ένα τηγάνι για ένα λεπτό από κάθε πλευρά μέχρι να πάρει χρώμα. Βάζουμε και το βούτυρο και περιμένουμε να λιώσει. Φυσικά τα μυρωδικά δεν τα πετάμε αλλά τα βάζουμε στον πάτο από ένα μικρό ταψάκι, τόσο μικρό που να χωράει ίσι ίσα τα κοτόπουλα.
Πάνω από τα μυρωδικά βάζουμε τα κατόπουλα. Περιχύνουμε τα πάντα με το βούτυρο και βάζουμε το ταψάκι στο φούρνο όπου τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λετπά. Εν τω μεταξύ βράζουμε τις πατατούλες μέχρι να ετοιμαστούν, τις αφήνουμε να παγώσουν και τις σπάμε ελαφρά με το χέρι. Όταν βγούν τα κοτόπουλα από το φούρνο ρίχνουμε το βουτυράκι από το ταψί σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε εκεί τις πατάτες μέχρι να πάρουν χρώμα. Καλό είναι να κάνετε περισσότερο φαγητό γιατί όλο και κάποιος από τη γειτονιά θα έρθει…

Υλικά για 4 άτομα
4 στήθη κοτόπουλο χωρίς κόκαλο
250γρ. βούτυρο
ΠΟΛΛΑ μυρωδικά φρέσκα σε κλαδάκια (όταν λέμε πολλά εννοούμε 1 μάτσο θυμάρι, ένα μάτσο ρίγανη, αρκετό φασκόμηλο κ.τ.λ)
4-5 σκελίδες σκόρδο
αλάτι
πιπέρι
2 κιλά πατατούλες μικρές

Πηγη: megatv

Print Friendly, PDF & Email

Tags:

Category: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *