ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΑΝ ΚΑΜΕΡΕΣ ΣΕ ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΥΣ

Βίντεο με το… κυνήγι του είδους Adélie

Το είδος πιγκουίνων «Adélie» στην Ανταρκτική θέλησαν να μελετήσουν οι Ιάπωνες επιστήμονες Yuuki Watanabe και Akinori Takahashi από το Τόκιο.

Για τις ανάγκες των μετρήσεων, οι Ιάπωνες τοποθέτησαν κάμερες στις πλάτες πιγκουίνων και μικρά επιταχυντόμετρα στα κεφάλια των αξιολάτρευτων θαλάσσιων ζώων.

Οι πιγκουίνοι του συγκεκριμένου είδους τρέφονται με μικρά καρκινοειδή γνωστά ως κριλ, καθώς kai με άλλα μικρά ψάρια. Οι επιστήμονες έμειναν έκπληκτοι όταν ανακάλυψαν τη δυνατότητα αυτών των πιγκουίνων να καταβροχθίζουν 244 κριλ μέσα σε ένα βίντεο 88 λεπτών. Μάλιστα ένας πιγκουίνος έφαγε δύο μικρά καρκινοειδή μέσα σε λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο.

Στην έρευνά τους, που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Proceedings of the National Academy of Sciences» οι επιστήμονες γράφουν για τις εντυπωσιακές ικανότητες αυτού του είδους στο κυνήγι. Εκτός από τις υψηλές ταχύτητες που αναπτύσσουν τα θαλάσσια πουλιά, φτάνουν τα σμήνη καρκινοειδών χωρίς να γίνονται αντιληπτοί.

Το «σπίτι» των πιγκουίνων «Adélie» στην Ανταρκτική απειλείται από την κλιματική αλλαγή και οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι το λιώσιμο των πάγων θα φέρει μείωση στον πληθυσμό τους. Ο Watanabe σημείωσε ότι οι μικρές κάμερες και ο εξοπλισμός έδωσε στους ερευνητές τη δυνατότητα να καταλάβουν καλύτερα πως επιβιώνουν τα ζώα στη συγκεκριμένη περιοχή.

«Καταλαβαίνουμε πόσο στηρίζονται στα ψάρια που ζουν κάνω από τον πάγο, πράγμα που σημαίνει ότι οι πιγκουίνοι Adelie μπορούν να επιβιώσουν μόνο σε ένα τέτοιο περιβάλλον» δήλωσε ο Watanabe.

Πηγη: newsbeast.gr