ΓΑΡΙΔΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

Date

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μεγάλο μπολ μέχρι να ενσωματωθούν καλά. Πλάθουμε τα κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε σε ένα εκατοστό λάδι και από τις δυο πλευρές σε μέτρια φωτιά. Συνοδεύουμε με σκορδάτη σάλτσα μαγιονέζας και σαλατούλα με αγγουράκι. Σκορδάτη σάλτσα μαγιονέζας Ανακατεύουμε τα υλικά για τη σάλτσα. Το πόσο σκόρδο και αρωματικά θα βάλουμε εξαρτάται από την προσωπική μας γεύση. Σαλάτα με αγγουράκι Κόβουμε τα αγγουράκια σε λεπτές φέτες με πίλερ ή με μαντολίνο και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά σε όποιες ποσότητες θέλουμε.

ΥΛΙΚΑ

440 γρ. γαρίδες μικρές προβρασμένες, αποφλοιωμένες και ψιλοκομμένες
120 γρ. παξιμάδι τριμμένο
2 κ. σούπας μαγιονέζα
40 γρ. ούζο
2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 σκόρδο ψιλοκομμένο
6 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
2 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
1 ματσάκι κόλιανδρο φρέσκο ψιλοκομμένο
2 κ.γλυκού τζίντζερ σκόνη τριμμένο προαιρετικά
2 κ. γλυκού γλυκάνισο προαιρετικά

ΥΛΙΚΑ για τη σάλτσα

μαγιονέζα
σκόρδο
φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο
ξύσμα και χύμο από λάιμ
αλάτι
πιπέρι

ΥΛΙΚΑ για τη σαλάτα

μικρά αγγουράκια ξύσμα και χυμό από λάιμ
αλάτι
πιπέρι
φρέσκο κόλιανδρο σε φύλλα
μαϊντανό σε φύλλα
δυόσμο σε φύλλα

Πηγη: megatv

Print Friendly, PDF & Email

Περισσοτερα
αρθρα