banner ad

ΜΠΑΣΤΟΥΝΑΚΙΑ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ ΜΕ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ ΚΑΙ ΠΑΠΑΡΟΥΝΟΣΠΟΡΟ

. February 7, 2013 . 0 Comments

Εκτέλεση

Αλευρώνουμε λίγο τον πάγκο εργασίας μας και απλώνουμε επάνω το φύλλο της σφολιάτας. Προθερμαίνω το φούρνο στους 200 βαθμούς. Με τη βοήθεια ενός πλάστη ανοίγουμε το φύλλο λίγο περισσότερο. Απλώνουμε με τα χέρια το τυρί ομοιόμορφα πάνω στο φύλλο και το πατάμε με την παλάμη μας να κολλήσει καλά.
Διπλώνουμε τη ζύμη στα 3. Την χωρίζουμε δηλαδή νοητά σε 3 όμοια κομμάτια και διπλώνουμε το αριστερό κομμάτι προς τα δεξιά πάνω στο κεντρικό και μετά διπλώνουμε το δεξί κομμάτι προς τα αριστερά πάνω στα άλλα δυο. Με τη βοήθεια του πλάστη και λίγου αλευριού ανοίγουμε ξανά το φύλλο αρκετά λεπτό. Διπλώνουμε πάλι στα 3. Για άλλη μια φορά ανοίγουμε το φύλλο και την ίδια διαδικασία την κάνουμε άλλες 2 φορές.
Απλώνουμε το αυγό με τη βοήθεια ενός πινέλου πάνω στην απλωμένη ζύμη. Σκορπίζω επάνω στο αυγό τον παπαρουνόσπορο και τον πατάω καλά με τα χέρια για να κολλήσει. Κόβω λεπτές λωρίδες και τις στρίβω. Τις βάζω σε ένα ταψάκι την μια δίπλα στην άλλη και τις ψήνω για 20 λεπτά στο φούρνο.

Υλικά για 15-20 κομμάτια

1 φύλλο σφολιάτας
4-5κ.σ. παπαρουνόσπορο
50γρ. παρμεζάνα τριμμένη πολύ ψιλή
1 αυγό χτυπημένο
λίγο αλεύρι για το άνοιγμα του φύλλου

Πηγη: megatv

Print Friendly, PDF & Email

Tags:

Category: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *