banner ad

ΡΕΒΥΘΙΑ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ, ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ ΚΑΙ ΦΕΤΑ

. April 5, 2011 . 0 Comments

ΥΛΙΚΑ

 

* 1/2 κιλό ρεβύθια

* 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι

* 1/2 κιλό μελιτζάνες κομμένες σε φέτες

* 1/2 κιλό ντομάτες μεγάλες ώριμες

* 250 γρ. φέτα τριμένη

* 1 φλ. λάδι για τηγάνισμα

* 1/4 φλ. ελαιόλαδο

* 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

* αλάτι, πιπέρι

 

Οδηγίες

Μουσκεύουμε από βραδύς τα ρεβύθια και την επομένη τα βράζουμε σε σιγανή φωτιά και άφθονο νερό ώσπου να μαλακώσουν. Τα στραγγίζουμε καλά και τα ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Ανακατεύουμε με το κρεμμύδι, το λάδι και την τριμένη φέτα. Αλατοπιπερώνουμε. Στο μεταξύ τηγανίζουμε τις μελιτζάνες και τις βάζουμε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να τραβήξει το λάδι.

Σε ένα σκεύος πυρέξ τοποθετούμε τα ρεβύθια στρώνοντάς το εναλλάξ με τις μελιτζάνες και τις ντομάτες. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 1 ώρα.

 

Πηγή: lovecooking.gr

 

Print Friendly, PDF & Email

Tags:

Category: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *