Η TEPCO ΑΠΟΖΗΜΙΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ

Date

Η Tepco θα καταβάλει 8.260 ευρώ σε κάθε νοικοκυριό για να αποζημιώσει τις χιλιάδες οικογένειες που κατοικούν στα περίχωρα του πυρηνικού σταθμού και επλήγησαν από το δυστύχημα

Σχεδόν ένα μήνα μετά το σεισμό της 11ης Μαρτίου, η εταιρεία μελετά τις διαδικασίες για να αρχίσει να αποζημιώνει τους 8.000 ανθρώπους που υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους σε μια ακτίνα 20 χλμ. γύρω από τον πυρηνικό σταθμό λόγω των κινδύνων από τη ραδιενέργεια, σύμφωνα με το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο NHK.

Ο υπουργός Εμπορίου Μπάνρι Καϊέντα εξέφρασε την ευχή η αποζημίωση αυτή, η οποία δεν θα είναι η τελική, να καταβληθεί σύντομα.

Η εταιρία θα πρέπει επίσης να υπολογίσει, μαζί με την κυβέρνηση, τις τεράστιες αποζημιώσεις που πρέπει να καταβάλει στις επιχειρήσεις, τους αγρότες και τους αλιείς που επλήγησαν από το πυρηνικό δυστύχημα.

Εν τω μεταξύ ο αριθμός των ξένων που φτάνουν στο Τόκιο μειώθηκε κατά 75% σε σχέση με την ίδια περίοδο την περασμένη χρονιά, εξαιτίας του σεισμού, του τσουνάμι και ιδιαίτερα του πυρηνικού δυστυχήματος.

Από τις 11 ως τις 31 Μαρτίου, οι αφίξεις ξένων στο διεθνές αεροδρόμιο Ναρίτα ήταν κατά μέσο όρο 3.390 την ημέρα, ενώ το 2010 έφταναν τις 11.500.

Περίπου 25 πρεσβείες έχουν κλείσει προσωρινά τις πόρτες τους όταν από τους αντιδραστήρες του πυρηνικού εργοστασίου άρχισαν να βγαίνουν ραδιενεργοί καπνοί. Πολλές χώρες έχουν επίσης συμβουλεύσει τους πολίτες τους να μην μεταβαίνουν στην Ιαπωνία παρά μόνο αν υπάρχουν πολύ σοβαροί λόγοι.

Ακόμα και στην περιοχή του Κανσάι, 400 χιλιόμετρα δυτικά του Τόκιο και 650 από το πυρηνικό εργοστάσιο, ο αριθμός των ξένων που έφτασαν στο αεροδρόμιο της Οζάκα έχει μειωθεί κατά 50%.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Περισσοτερα
αρθρα