banner ad

ΡΕΒΥΘΙΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΚΑΙ ΣΠΑΝΑΚΙ

. February 17, 2013 . 0 Comments

Εκτέλεση

Βράζουμε τα ρεβίθια για μιάμιση ώρα περίπου ή μέχρι να είναι έτοιμα αλλά να κρατάνε λίγο. Σουρώνουμε αλλά κρατάμε μια κούπα από το ζωμό τους. Στην ίδια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και ρίχνουμε τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μην πάρουν χρώμα για 7 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε και το σκόρδο και σοτάρουμε για άλλα 2-3 λεπτά. Ύστερα προσθέτουμε την ντομάτα και την σοτάρουμε και αυτή. Ρίχνουμε τα λουκάνικα και τα σοτάρουμε για 1 λεπτό. Ρίχνουμε μέσα τα ρεβίθια και τα φέρνουμε και αυτά 2 βόλτες. Αμέσως μετά προσθέτουμε το νερό που κρατήσαμε από τα ρεβίθια και προσθέτουμε και μισή με μία κούπα νερό ακόμα.
Ανακατεύουμε μέσα το μισό σπανάκι μέχρι να μαραθεί και αμέσως μετά προσθέτουμε και το υπόλοιπο. Σιγοβράζουμε για 10 λεπτά, διορθώνουμε με αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε.

Υλικά

500γρ. ρεβύθια μουλιασμένα σε νερό από το προηγούμενο βράδυ
αρκετό ελαιόλαδο
4 μεγάλες σκ.σκόρδο
2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
μια κονσέρβα ντομάτα κονκασέ
250γρ. λουκάνικο πικάντικο σε κομματάκια
500γρ. σπανάκι καθαρισμένο και χωρίς μεγάλα κοτσάνια
αλάτι
πιπέρι
1 φύλλο δάφνης
λίγο δεντρολίβανο

Πηγη: megatv

Print Friendly, PDF & Email

Tags:

Category: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *