banner ad

ΓΛΩΣΣΑ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΗ

. February 15, 2013 . 0 Comments

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ετοιμάστε το παλαβό νερό βάζοντας 3 ποτήρια νερό με ένα ποτήρι κρασί και μισό ποτήρι λάδι να βράσουν για 5 λεπτά. Μαζί ρίχνετε τα ντοματάκια που έχετε κόψει, μπόλικο μαϊντανό τα μυρωδικά και αλατοπίπερο. Δεν σκεπάζετε το τηγάνι. Όταν περάσουν τα 5 λεπτά ρίχνετε μέσα τις λωρίδες από το κολοκυθάκι και τις βράζετε για 1 λεπτό ίσα ίσα να μαλακώσουν. Τις ψαρεύετε από το νερό και τις στραγγίζετε. Βάζετε τα φιλέτα του ψαριού στο παλαβό νερό και τα βράζετε για 5 λεπτά με κλειστό καπάκι. Για άλλα ψάρια πιο χοντρά ή πιο μεγάλα ψήνετε λίγο παραπάνω…για τις γλώσσες 5 λεπτά είναι αρκετά. Σερβίρετε τα ψάρια με το ζουμάκι τους, τα κολοκυθάκια, τα ντοματάκια που έχετε κρατήσει και μπόλικο μαϊντανό ψιλοκομμένο.

Υλικά για 4 άτομα

400γρ. φιλέτα γλώσσας
2 κολοκυθάκια κομμένα σε λεπτές λωρίδες
200γρ. ντοματάκια (τα περισσότερα κομμένα στη μέση, ταα υπόλοιπα ολόκληρα)
1 σκ.σκόρδο
1/2 μάτσο μαϊντανό
μυρωφικά φρέσκα της αρεσκείας μας
λίγες ελιές
1/2 ποτήρι λευκό κρασί
πιπέρι, αλάτι

Πηγη: megatv

Print Friendly, PDF & Email

Tags:

Category: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *