banner ad

ΕΥΚΟΛΑ ΜΠΡΙΟΣ

. February 18, 2013 . 0 Comments

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καλό είναι το γάλα και τα αυγά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αυγά με το βούτυρο και τη ζάχαρη. Μην νομίζετε ότι θα πάρετε κανένα ομοιογενές μείγμα? σβολιασμένο θα είναι? Προσθέτετε το αλεύρι ανακατεμένο με τη μαγιά. Ύστερα το αλάτι και το γάλα. Ανακατεύετε με ένα πιρούνι καλά μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη. Δεν χρειάζεται να βάλετε χέρια. Σκεπάζετε το μπολ με μια πετσέτα ή με ένα σελοφάν και το αφήνετε σε ένα δροσερό μέρος για όλο το βράδυ ή τουλάχιστον 6 ώρες. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190. Βουτυροαλευρώνετε καλά μια θήκη για 12 μάφιν. Βρέχετε λίγο τα χέρια σας. Κόβετε τη ζύμη σε 12 μπάλες και τις βάζετε στις θήκες. Με ένα αυγό χτυπημένο περνάτε από πάνω τα μικρά μπριός με τη βοήθεια ενός πινέλου. Ψήνετε για 20 – 25 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και να πάρουν όμορφο χρυσαφένιο χρώμα.

3 αυγά
200 γρ. βούτυρο πολύ μαλακωμένο σχεδόν μισολιωμένο
2 κ. σούπας ζάχαρη άχνη
500 γρ. αλεύρι σκληρό
μισό κ.γλυκού ξηρή μαγιά
1 κ. γλυκού αλάτι
100 γρ. γάλα
1 αυγό για επάλειψη προαιρετικά
μπορούμε να βάλουμε σοκολάτα μέσα στα μπριός για να τα κάνουμε γλυκά ή λίγο τυρί ή μπέικον για να γίνουν αλμυρά.

Πηγη: megatv

Print Friendly, PDF & Email

Tags:

Category: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *