banner ad

ΖΑΜΠΟΝΟΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΑΝΤΑΙΦΙ

. February 23, 2013 . 0 Comments

Εκτέλεση

Σε 2κ.σ. ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά μέχρι να ξανθίνει. Πρσθέοτουμε το σκόρδο και τα μανιτάρια και σοτάρουμε μέχρι να χάσουν τα υγρά τους. Λίγα λεπτά πριν προσθέτουμε και το αλλαντικό σε κομμάτια μεγέθους ζαριού για να σοταριτούν και αυτά. Αφαιρούμε από τη φωτιά λαο αγήνουμε στην άκρη.
Ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ. Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε 6κ.σ. βούτυρο, προσθέτουμε το αλεύρι και με ένα σύρμα ανακατεύουμε καλά μέχρι να ψηθεί το αλεύρι και το μείγμα να πάρει ένα ωραίο ξανθό χρώμα. Προσθέτουμε λίγο λίγο το γάλα και ανακατεύουμε συνεχώς. Θέλει λίγα μπράτσα αλλά μια χαρά θα τα πάτε. Αφήνουμε να σιγοβράσει για να πήξει η σάλτσα μας. Δοκιμάζουμε να μην έχει γεύση αλευριού αλλιώς αφήνουμε να μαγειρευτεί λίγο ακόμα. Αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε μέσα τα 2 αυγά χτυπημένα και μετά προσθέτουμε μέσα το μείγμα με τα μανιτάρια, τα τυριά, λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο, την πάρπικα και δοκιμάζουμε αν θέλει να ρίξουμε αλάτι και πιπέρι. Το μείγμα πρέπει να είναι αρκετά ρευστό για να μπεί εύκολα γλυστρώντας μέσα στο ταψάκι.
Με τα δυό μας χέρια δουλεύουμε το καταϊφι και το “ξάνουμε” έτσι ώστε να είναι αφράτο και πλούσιο. Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο. Σε ένα πυρέξ βάζουμε απαλά τα 2/3 από το κανταϊφι. Με ένα πινέλο στάζουμε αρκετό από το βούτυρο επάνω στο κανταϊφι μας. Από πάνω ρίχνουμε τη γέμιση που θα είναι μπόλικη!!! Πάνω της βάζουμε το υπόλοιπο κανταϊφι και ραντίζουμε με το υπόλοιπο βούτυρο. Πιέζουμε με τα χέρια μας την πίτα ελαφρά για να ενωθούν όλες οι στρώσεις μεταξύ τους και ψήνουμε για μια ώρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχει να πάρει ωραίο χρώμα!

Υλικά για πάνω από 10 άτομα

1 συσκευασία φύλλο κανταϊφι
300γρ. τυριά που λιώνουν τριμμένα
200γρ. μπέϊκον ή καπνιστό ζαμπόν ή λουκάνικα
250γρ. μανιτάρια μικρά ή μεγάλα σε κομμάτια
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2κ.σ. σκόρδο ψιλοκομμένο
250γρ. βούτυρο
800γρ. γάλα πλήρες
6κ.σ. αλεύρι
αλάτι
πιπέρι
μαϊντανό
1κ.γλ. πάπρικα γλυκιά
2 αυγά
ελαιόλαδο

Πηγη: megatv

Print Friendly, PDF & Email

Tags:

Category: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *