Η ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

aquafitness_fuers_haar_istock_000011714534small20100824135929Πρακτικές συμβουλές ομορφιάς

Η άθληση είναι απαραίτητη και πρέπει να γίνει κομμάτι της καθημερινής ζωής -ακόμη και με το ζόρι- για όλους. Και σε αυτή την περίπτωση, όμως το δέρμα χρειάζεται περιποίηση. Μπορεί και περισσότερη…Ξεβάψου πριν γυμναστείς: Ως γυναίκα θέλεις να είσαι πάντα περιποιημένη, όμως σκέψου να αρχίσεις να γυμνάζεσαι και μαζί με τον ιδρώτα να δεις να τρέχουν και οι μπογιές από τα μάτια σου και το μέικ απ να κάνει μπαλώματα στα μάγουλά σου. Φρίκη!

Όσο αδιάβροχα και να είναι τα προϊόντα που χρησιμοποιείς θυμήσου ότι η λάμψη που θα αφήσει στο πρόσωπό σου η άθληση, δεν συγκρίνεται με κανενός είδους μακιγιάζ εκείνες τις ώρες.

Και όσο παράδοξο και να ακούγεται, αυτό είναι το πιο σημαντικό τιπ για τη μετά τη γυμναστική περιποίηση για ευνόητους λόγους. Ο ιδρώτας σε ένα καθαρό -κατά τα άλλα- πρόσωπο δεν ταλαιπωρεί.

«Όχι» στο σολάριουμ:
Τα περισσότερα γυμναστήρια έχουν μηχανές μαυρίσματος τόσο όρθιες, όσο και… ξαπλωτές. Όμως μην μπεις στον πειρασμό να τις χρησιμοποιήσεις αμέσως μετά τη γυμναστική. (Ακόμη και η γενικότερη χρήση τους είναι προς αμφισβήτηση, όμως αυτό είναι μια άλλη συζήτηση).

Με όλους τους πόρους ανοιχτούς και τον ιδρώτα να βγαίνει ακόμη, μια τέτοια «συνάντηση» θα ήταν επικίνδυνη και άκρως βλαβερή  για το δέρμα σε όλο το σώμα σου.

Πλύσιμο με το… «μαλακό»: Μπορεί να νομίζεις ότι όταν μπεις στο μπάνιο μετά το γυμναστήριο σου δίνεται η τέλεια ευκαιρία να διώξεις από πάνω σου ό,τι περιττό, αλλά να θυμάσαι ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Αντίθετα, το πολύ τρίψιμο ενδέχεται να κάνει και κακό στην ήδη ερεθισμένη επιδερμίδα. Οπότε, χαλάρωσε λίγο και πλύσου όπως κάθε μέρα. Η δουλειά που ήταν να γίνει έγινε.

Κατέβασε τη θερμοκρασία:
Έχεις τελειώσει ένα πολύ σκληρό πρόγραμμα, όλοι οι μύες σου πονούν και νιώθεις εξαντλημένη. Τι καλύτερο από ένα καυτό μπάνιο;

Πρόσεχε. Το πολύ ζεστό νερό μπορεί να κάνει καλό στους μύες σου, όμως την επιδερμίδα σου δεν τη βοηθά καθόλου. Οπότε βρες τη λύση κάπου στη μέση και μη ρισκάρεις.

Νερό, νερό και πάλι νερό:
Η ενυδάτωση -τόσο του δέρματος, όσο και του οργανισμού στο σύνολό του- είναι πολύ σημαντικό στοιχείο στην καθημερινή περιποίηση. Πόσο μάλλον αν έχει προηγηθεί η οποιουδήποτε είδους άθληση.

Πιες νερό άφθονο. Μην το φοβάσαι. Μόνο καλό μπορεί να σου κάνει. Και μην ξεχάσεις να βάλεις και την απαραίτητη ενυδατική μετά το μπάνιο σου.

Πηγή: womenonly.gr