ΕΠΙΛΕΓΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΤΙΚΗ ΚΡΕΜΑ

prosopouAntigirantiki_01Τα συστατικά που πρέπει να αναζητήσουμε

Είναι δύσκολο να βρείτε τη σωστή κρέμα, αλλά τα αντιγηραντικά μυστικά που ακολουθούν θα σας βοηθήσουν στην επιλογή σας…Πώς δημιουργούνται οι λεπτές γραμμές και οι πρώτες ρυτίδεςΟι ακτίνες UVA εισχωρούν βαθιά στο δέρμα, προκαλώντας αποδόμηση του κολλαγόνου και της ελαστίνης με αποτέλεσμα η επιδερμίδα να χάνει την υποστηρικτική της στοιβάδα, να εμφανίζει ρυτίδες και έλλειψη σφριγηλότητας.

Πώς θα τις καταπολεμήσετε

-Καθαρίζετε και ενυδατώνετε καθημερινά το δέρμα σας.

-Προστατευτείτε από τις ακτίνες UVA, χρησιμοποιώντας καθημερινά μια κρέμα ημέρας με ενισχυμένη προστασία ή αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας.

-Φροντίζετε η διατροφή σας να είναι ισορροπημένη, μην καπνίζετε, μην υπερ-καταναλώνετε αλκοόλ και να μην αγχώνεστε για το τίποτα.

-Δράστε έγκαιρα και προλάβετε τις ρυτίδες με τα κατάλληλα προϊόντα πριν αρχίζει να «σκάβεται» το δέρμα σας.

Οι νέες επαναστατικές συνθέσεις κρεμών και σέρουμ που κυκλοφορούν στην αγορά ενισχύουν τη φυσική διαδικασία παραγωγής κολλαγόνου περιορίζοντας και καθυστερώντας την εμφάνιση ρυτίδων.

Επίσης, η συχνή χρήση απολεπιστικών βοηθάει σημαντικά, καθώς ταυτόχρονα με την απομάκρυνση των ρύπων ενισχύεται η σύνθεση του κολλαγόνου, μειώνεται το βάθος των ρυτίδων και προστατεύεται το δέρμα από την οξείδωση.

Ποια συστατικά να αναζητήσετε στις κρέμες

-Καθαρή βιταμίνη C (ασκορβικό οξύ): Βελτιώνει την εμφάνιση των σημαδιών γήρανσης της επιδερμίδας.

-Βιταμίνη Α (ρετινόλη):
Ενεργοποιεί τη δράση των ινοβαλστών, διπλασιάζει τη παραγωγή κολλαγόνου και μειώνει τη δράση ενζύμων που καταστρέφουν το κολλαγόνο, βοηθώντας ακόμη και τις βαθιές ρυτίδες να «γεμίζουν».

-Χαλκό:
Συμμετέχει στην ενδυνάμωση του κολλαγόνου.

-Κόκκινο κρασί:
Η αντιοξειδωτική ουσία ρεσβερατόλη που περιέχει αυξάνει με φυσικό τρόπο την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης και επιμηκύνει το χρόνο ζωής των κυττάρων της επιδερμίδας, αποκαθιστώντας σημαντικά την ελαστικότητα της επιδερμίδας.

-Λούπινο:
Ένα «ιπποκρατικό» φυτό που προάγει τη σύνθεση ποιοτικού κολλαγόνου.

-Centella Asiatica:
Τροπικό φυτό που χρησιμοποιείται συχνά ως αντιφλεγμονώδης παράγοντας, ο οποίος διευκολύνει τη δράση των βιταμινών C και Ε σε περιοχές όπου υπάρχει φθορά.

Πηγή: omorfamystika.gr