banner ad

ΦΡΕΣΚΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΣΕ 2 ΛΕΠΤΑ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΚΑΙ ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ

. March 11, 2013 . 0 Comments

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε το γάλα με τα αυγά. Μετά προσθέτουμε το αλεύρι σιγά-σιγά σε δόσεις ανακατεύοντας καλά μέχρι να ξεκινήσει να γίνεται ζύμη, ώστε να μήν γίνουν γρομπαλάκια. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά για τη ζύμη και ανακατεύουμε καλά.
Θα μπορούσαμε να αφήσουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί εκτός ψυγείου για 30 λεπτά. Αυτό βοηθάει τη ζύμη να περνάει πιο εύκολα από τις τρύπες στο ταψάκι αλλά δεν είναι και απαραίτητο να το κάνουμε. Βάζουμε νερό να βράσει και αφού τρυπήσουμε ένα ταψάκι μιας χρήσεως κάνοντας αρκετές μικρές τρύπες πάνω του (5×3 χιλιοστά), το τοποθετούμε πάνω από τη φωτιά.
Περνάμε την ζύμη με τη βοήθεια μιας σπάτουλας από τις τρυπόυλες του ταψιού κατευθείαν μέσα στο καυτό νερό. Μόλις βγουν στην επιφάνεια είναι έτοιμα. Δεν παίρνει παραπάνω από 1-2 λεπτά και ανάλογα με το πόσο μεγάλες είναι οι τρύπες που κάνουμε στο ταψάκι.
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι να κάψει καλά, σοτάρουμε το λουκάνικο μέχρι να μαγειρευτεί, προσθέτουμε τα φασολάκια και τα ζυμαρικά, διορθώνουμε με αλάτι και πιπέρι, πασπαλίζουμε με το τυρί και σερβίρουμε.

Υλικά για 4 άτομα

350γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 αυγά
170 γρ.γάλα
αλάτι
πιπέρι
μοσχοκάρυδο

Υλικά για τη σάλτσα

250γρ. λουκάνικο
500γρ. φασολάκια
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
τυρί τριμμένο ή φέτα

Πηγη: megatv

Print Friendly, PDF & Email

Tags:

Category: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *