ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΑΓΟΡΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΩΝ

thumb.phpΧρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή ώστε να προστατεύσετε τα πόδια σας

Τα παπούτσια πρέπει να επιλέγονται με πολύ προσοχή, διότι ένα ζευγάρι που δεν ταιριάζει στο πόδι σας ή που δεν είναι φτιαγμένο σωστά, μπορεί να προκαλέσει μεγάλο πρόβλημα τόσο στα πέλματα σας, όσο και στη μέση σας και γενικότερα στη στάση του σώματος σας. Όταν λοιπόν πηγαίνετε στα καταστήματα για αγορά παπουτσιών θα πρέπει να κάνετε πολύ προσεκτικές επιλογές.Συνήθως είναι προτιμότερο να αγοράζετε ένα ακριβό ζευγάρι, παρά να παίρνετε πολλά φθηνότερα, ειδικά όταν πρόκειται να το φορέσετε πάρα πολύ, και αυτό διότι τα φθηνά δεν έχουν την σωστή επένδυση που θα στηρίξει το πόδι σας όπως πρέπει.

Μερικά από τα συχνότερα προβλήματα που προκαλούν τα λάθος παπούτσια είναι ο πόνος στη μέση, στα πόδια και ειδικότερα στα πέλματα και τις φτέρνες, καθώς και οι παραμορφώσεις των δαχτύλων.

Ακολουθούν μερικές απλές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να κάνετε καλύτερες και πιο σωστές επιλογές.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να προσέξετε όταν αγοράζετε ένα παπούτσι είναι να το δοκιμάσετε σε κανονικό σκληρό πάτωμα και όχι στο μαλακό χαλί του καταστήματος, οπότε βρείτε ένα σημείο που δεν έχει χαλί και περπατήστε εκεί. Μόνο έτσι θα καταλάβετε πραγματικά αν σας βολεύει το συγκεκριμένο παπούτσι.

Στη συνέχεια θα πρέπει να προσέξετε αν η σόλα του παπουτσιού είναι λεπτή. Αν ναι, καλύτερα αποφύγετε το, διότι μια λεπτή σόλα μπορεί να γδάρει το πέλμα σας και να επιβαρύνει γενικότερα το πόδι, με αποτέλεσμα να σας πονέσουν πολύ γρήγορα.

Επιπλέον, όταν επιλέγετε τακούνια, προτιμήστε αυτά που είναι λίγο πιο χοντρά ή ακόμα καλύτερα τις πλατφόρμες, αποφεύγοντας το στιλέτο. Εκτός αν ψάχνετε για ένα παπούτσι πιο καλό και όχι καθημερινό, που σημαίνει πως δεν θα το φοράτε και πάρα πολύ συχνά.

Πολύ σημαντικό είναι επίσης να προτιμάτε παπούτσια που έχουν στρογγυλή μύτη και όχι μυτερή, διότι έτσι δεν θα στριμώχνονται τα δάχτυλα σας και επομένως δεν θα σας πονούν και δεν θα δημιουργούνται παραμορφώσεις.

Κλείνοντας, όπως ήδη αναφέραμε προτιμήστε ένα καλό ακριβό παπούτσι για την καθημερινότητα σας, παρά ένα φθηνό που να υστερεί σε ποιότητα. Σε τελική ανάλυση, είναι προτιμότερο να μην αγοράσετε τίποτα, παρά κάτι που θα σας βλάψει.

Πηγή: beautetinkyriaki.gr