ΧΑΛΑΡΑ … Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΑ

s640x480Αν θέλετε να προστατευτείτε από το στρες, πρέπει να ακολουθείτε υγιεινό και εξισορροπημένο τρόπο ζωής: να προσέχετε τη διατροφή σας, να φροντίζετε την ποιότητα του ύπνου σας και να γυμνάζεστε συστηματικά. Ποιες είναι, όμως, οι κατάλληλες ασκήσεις και τα διάφορα «τρικ» για να αντιμετωπίσετε το στρες της καθημερινότητας;

Καταπολεμήστε το στρες μέρα με την ημέρα

Δευτέρα: Όρθιοι, με τα πόδια ανοιχτά, τινάξτε χέρια και πόδια σαν να θέλετε να απομακρύνετε μαύρες σκέψεις και έννοιες. Αναπνέετε βαθιά.

Τρίτη: Όρθιοι, με ίσια πλάτη, εισπνεύστε και σηκώστε τα χέρια προς τον ουρανό. Εκπνεύστε αργά, φέρνοντας ταυτόχρονα τα χέρια προς το πάτωμα. Ξανασηκωθείτε με την εισπνοή και σηκώστε τα χέρια. Επαναλάβετε την άσκηση τέσσερις φορές.

Τετάρτη: Πάρτε βαθιά αναπνοή, φουσκώνοντας τις ζώνες από τις οποίες περνά ο αέρας, χωρίς να ξεχνάτε την κοιλιά. Στη συνέχεια εκπνεύστε με τον ίδιο τρόπο: ξεφουσκώστε την κοιλιά κι έπειτα τη θωρακική κοιλότητα. Πάρτε μια ανάσα.

Πέμπτη: Καθίστε εισπνέοντας και εκπνέοντας κανονικά. Τεντώστε όλους σας τους μυς όσο περισσότερο μπορείτε. Μείνετε έτσι γύρω στα 7 δευτερόλεπτα. Χαλαρώστε τους μυς σας ενώ κάνετε εισπνοή.

Παρασκευή: Χαλαρώστε, έφτασε το Σαββατοκύριακο! Χαμογελάστε για 45 δευτερόλεπτα τουλάχιστον. Είναι κι αυτή μια καλή άσκηση.

Σάββατο: Με μάτια μισόκλειστα και πλάτη ίσια συγκεντρωθείτε στην αναπνοή σας και κυρίως στη στιγμή της αντιστροφής της εισπνοής σε εκπνοή και αντίθετα. Κάντε αυτή την άσκηση επί 5 λεπτά.

Κυριακή: Κάντε 20 λεπτά χαλάρωση.

Το πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου
Περάστε ένα Σαββατοκύριακο με αληθινή χαλάρωση και εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία για να φροντίσετε τον εαυτό σας:

  • Μποϋκοτάρετε την πληροφόρηση: Μια ολόκληρη μέρα μη διαβάσετε εφημερίδα και μην ακούσετε ειδήσεις. Συχνά τα συναισθήματα που δημιουργούνται από την πληροφόρηση είναι «πηγή» άγχους και εκνευρισμού.
  • Πάρτε καθαρό αέρα: Προγραμματίστε έναν περίπατο με ποδήλατο ή με τα πόδια έξω από την πόλη, μακριά από θορύβους και ρύπανση. Αφιερώστε χρόνο για συζήτηση και χαλάρωση ή για τον κήπο σας.
  • Πάρτε μια μικρή σιέστα: Κοιμηθείτε 20 λεπτά το μεσημέρι, αφού ο μεσημεριανός υπνάκος ισοδυναμεί με δύο ώρες ύπνου. Σας επιτρέπει να ξεκουραστείτε πραγματικά.
  • Κάντε κάτι που θα σας ευχαριστήσει: Είναι ένα καλό «φάρμακο» κατά του στρες. Επίσης, γελάτε, το γέλιο εκτονώνει, διώχνει τις έννοιες, ηρεμεί και κατευνάζει.

Πηγη: belife.gr