ΑΣΚΗΣΗ: ΤΙ ΕΙΝΑΙ HOT ΤΟ 2013

644260_kfoc1w Κάθε χρόνο μια νέα μόδα στην άσκηση και την γυμναστική ξεπροβάλλει για να κρατήσει το κοινό σε φόρμα και το ενδιαφέρον του ζωηρό. Μετά λοιπόν από πολλές νέες τάσεις άσκησης, όπως yoga, pilates, zumba, aerial, pole dancing κτλ η άσκηση φαίνεται να επιστρέφει στις ρίζες της, σύμφωνα με τους ειδικούς του American College of Sports Medicine.

Τι σημαίνει αυτό; Βασική τάση τα 30 λεπτά άσκησης την ημέρα και προγράμματα σαν κι αυτά που κάναμε στο μάθημα γυμναστικής στο σχολείο.

Εκτάσεις, έλξεις, push-ups, επί τόπου τροχάδην, σχοινάκι κτλ.

Ασκήσεις εύκολες να κάνεις στο σπίτι και να εντάξεις στο καθημερινό πρόγραμμα. Επίσης η γυμναστική μας έχει γίνει ακόμη πιο έξυπνη χάρη στην τεχνολογία, καθώς δεν είναι λίγοι εκείνοι που μέσω ειδικών applications στο smartphone παρακολουθούν την εβδομαδιαία ή την μηνιαία επίδοσή τους.

Την τάση αυτή της τεχνολογίας ακολουθούν και οι γυμναστές ανεβάζοντας ή διαθέτοντας τα προγράμματά τους on-line.

 Ποιες θα είναι οι Top10 τάσεις στο fitness για το 2013:

1. Εξειδικευμένοι, εκπαιδευμένοι γυμναστές και προγράμματα.

2. Ασκήσεις ενδυνάμωσης για όλες τις ηλικίες.

3. Ασκήσεις με τη χρήση του βάρους του σώματός μας. Χωρίς περίεργα βοηθήματα και μηχανήματα.

4. Ασκήσεις και προγράμματα εκγύμνασης για παιδιά.

5. Συνδυασμός διατροφής και άσκησης σε ενιαία προγράμματα.

6. Προγράμματα άσκησης για μεσήλικες και ηλικιωμένους.

7. Personal training. Είτε μόνος είτε σε μικρές ομάδες.

8. Λειτουργικές ασκήσεις. Ένας συνδυασμός με τις ασκήσεις ενδυνάμωσης του μυϊκού συστήματος για βελτίωση της ισορροπίας και της αντοχής.

9. Core training. Δίνει έμφαση στην ενδυνάμωση και την καλή λειτουργία των μυών της κοιλιάς, του θώρακα και της πλάτης και την καλή στήριξη της σπονδυλικής στήλης.

10. Ομαδικό Personal training. Αυτή η τάση κερδίζει συνεχώς έδαφος εξαιτίας της οικονομικής στενότητας. Οι ομάδες δεν ξεπερνούν τα 4 άτομα και ταυτόχρονα κερδίζεις όλα τα πλεονεκτήματα του προσωπικού γυμναστή.

Πηγη: healthpress.gr