ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΙΣΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ

obWQdytagF8Δεν θα θέλατε να υπήρχε κάτι μαγικό που να σας χαρίζει όλα τα οφέλη της άσκησης στο γυμναστήριο, χωρίς όμως να χρειάζεται να “στριμώχνετε” στο δύσκολο πρόγραμμά σας και την επίσκεψη σ’ ένα γυμναστήριο; Οι περισσότεροι νομίζω θα απαντούσαν χωρίς δεύτερη σκέψη, φυσικά. Η λύση υπάρχει και έρχεται μια νέα έρευνα να το επιβεβαιώσει.

Ένα πιο ενεργό πρόγραμμα καθημερινότητας μπορεί να είναι εξίσου αποτελεσματική άσκηση για την υγεία μας όσο και ένα δομημένο πρόγραμμα γυμναστηρίου. Οι απλές καθημερινές δραστηριότητες μπορούν να μας χαρίσουν όλα τα οφέλη της άσκησης, αρκεί να αλλάξουμε τον καναπέ με την κίνηση και την βαρεμάρα με την όρεξη.

Αυτό υποστηρίζει η έρευνα του πανεπιστημίου του Όρεγκον.

Το περπάτημα ενώ μιλάτε στο κινητό, το ανέβασμα μιας σκάλας, το ποδήλατο ή το περπάτημα αντί του αυτοκινήτου, η βόλτα του σκύλου, οι μικρές καθημερινές δουλειές του σπιτιού, κάθε δραστηριότητα μετράει, καθώς το αποτέλεσμά της αθροίζεται και τελικά συμπληρώνει τα 30 λεπτά άσκησης την ημέρα.

Οι επιστήμονες που μελέτησαν τις συνήθειες σχεδόν 6.000 ενήλικων Αμερικανών υποστηρίζουν ότι αν υιοθετήσουμε έναν πιο ενεργητικό τρόπο ζωής και τον ακολουθούμε καθημερινά μπορούμε να έχουμε τα ίδια οφέλη με το να πηγαίναμε στο γυμναστήριο.

Στην έρευνά τους το 43% που υιοθέτησε τον ενεργητικό τρόπο ζωής έφτασε το όριο των 30 λεπτών άσκησης. Αυτή η ομάδα είχε λιγότερο κίνδυνο κατά 89% να έχει πρόβλημα αρτηριακής πίεσης, χοληστερίνης και μεταβολικού συνδρόμου. Στην ίδια κατηγορία κινδύνου όσοι ακολουθούσαν τακτικό πρόγραμμα γυμναστηρίου είχαν ποσοστό 87%.

Στο μόνο που δεν μπορεί να βοηθήσει αυτός ο τρόπος άσκησης είναι στη μείωση του BMI, του δείκτη μάζας σώματος δηλαδή.

Υιοθετήστε ένα πιο ενεργητικό τρόπο ζωής, είναι πιο πιθανό να τον ακολουθήσετε περισσότερα χρόνια απ’ ότι ένα πρόγραμμα γυμναστηρίου. Τα οφέλη πάντως θα είναι ορατά και μακροπρόθεσμα για την υγεία σας.

Πηγη: healthpress.gr