ΚΟΤΟΣΟΥΠΑ: ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΥΟΛΟΓΗΜΑ

Roast-Chicken-Soup-for-lunch-or-dinnerΗ κοτόσουπα πέρα από τη νοστιμιά και την θρεπτικότητα της καταπραΰνει από τα συμπτώματα του κοινού κρυολογήματος.

Ας προσπαθήσουμε όμως να δούμε επιστημονικά αυτό που κάθε γιαγιά και μαμά ξέρει.

Υπάρχουν διάφορες μελέτες και έρευνες που έχουν υποδείξει την αποτελεσματικότητα της κοτόσουπας έναντι του κρυολογήματος για διάφορους λόγους. Όπως  ότι μια ένωση στην κοτόσουπα η καρνοσίνη βοηθά το ανοσοποιητικό μας σύστημα να καταπολεμήσει τα πρώτα στάδια του κρυολογήματος. Σίγουρα ένα πιάτο δεν φτάνει, αλλά σκεφτείτε ότι συνήθως όταν είμαστε κρυωμένοι δεν έχουμε και ιδιαίτερη όρεξη για φαγητό οπότε η κοτόσουπα μας κάνει πολλαπλό καλό.

Τα ένζυμα της επίσης έχουν ήπια αντιφλεγμονώδη δράση.

Η κοτόσουπα εκτός από το ανοσοποιητικό βοηθά μαζί με τα ζεστά ροφήματα και για την αποσυμφόρηση του λαιμού και της μύτης.

Ο συνδυασμός μάλιστα του πουλερικού με λαχανικά όπως πατάτες, κρεμμύδια, καρότα κτλ δημιουργεί μια θρεπτική «βόμβα» για τον οργανισμό, την ώρα που παλεύει με το κρυολόγημα και να ανακουφίσει από την φλεγμονή του άνω αναπνευστικού.

Δεν χρειάζεται να περιμένετε μέχρι οι επιστήμονες να αποκωδικοποιήσουν πλήρως με ποιο τρόπο η κοτόσουπα «νικά» το κρυολόγημα, απολαύστε τη και αφήστε τη να κάνει τη δουλειά της.

Πηγη: healthpress.gr