banner ad

ΤΟΥΡΤΑ ΚΑΡΥΔΑΣ

. April 9, 2011 . 0 Comments

 

Υλικά

150 γρ. αλεύρι

160 γρ. ζάχαρη

6 αβγά (χωρισμένοι οι κρόκοι από τα ασπράδια)

2 κουτ. της σούπας χυμός λεμονιού

μαρμελάδα βερίκοκο

τριμμένη καρύδα

φύλλα δυόσμου για τη διακόσμηση

Εκτέλεση

Χτυπάτε στο μίξερ τα ασπράδια, σε σφιχτή μαρέγκα. Σε ξεχωριστό μπολ, χτυπάτε τους κρόκους με ζάχαρη, μέχρι να φουσκώσει το μείγμα, και προσθέτετε τον χυμό λεμονιού. Προσθέτετε στο μείγμα των κρόκων τη μαρέγκα εναλλάξ με το αλεύρι, και ανακατεύετε απαλά με τη σπάτουλα, μέχρις ότου να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.

Αλείφετε με βούτυρο ένα ταψάκι διαστάσεων 28×30 και αδειάζετε μέσα το μείγμα. Ψήνετε σε μέτριο φούρνο για, περίπου, 40′.

Βγάζετε από τον φούρνο το ταψί και αφήνετε το γλυκό να κρυώσει. Μόλις κρυώσει, το κόβετε οριζόντια στη μέση και αλείφετε το κάτω κομμάτι με τη μαρμελάδα βερίκοκο. Σκεπάζετε με το άλλο κομμάτι και πατάτε για να κολλήσει.

Αλείφετε την επιφάνεια και τα πλάγια με την υπόλοιπη μαρμελάδα, και πασπαλίζετε όπου υπάρχει μαρμελάδα, με την τριμμένη καρύδα.

Διακοσμείτε με φύλλα δυόσμου και το βάζετε στο ψυγείο. Σερβίρετε το γλυκό κόβοντας το σε κομμάτια.

Πηγή: myworld

Print Friendly, PDF & Email

Tags:

Category: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *