“ΔΕΝ ΤΟΝ ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ”

Η Κ. Νικολαΐδου μιλάει για τη μάχη που έδωσε με τον καρκίνο

NikolaidoulargeΗ Κάτια Νικολαΐδου μιλάει για την περιπέτεια υγείας της, για την μάχη που έδωσε με τον καρκίνο.Η προσωπική της ζωή έγινε πρωτοσέλιδο δυο φορές, με το θέμα του γάμου της με τον Οδυσσέα Σταμούλη και με το πρόβλημα υγείας, που αντιμετώπισε με τον καρκίνο. «Το ένα θέμα, που είναι ο γάμος μου, είναι λογικό. Το θέμα της υγείας είναι πάρα πολύ σημαντικό. Δεν το επεδίωξα. Προσπάθησα όσο το δυνατόν, τουλάχιστον την περίοδο που ήμουν πραγματικά πολύ άρρωστη, να μην το βγάλω προς τα έξω. Ήταν δύσκολο να κρατηθεί μυστικό» είπε χαρακτηριστικά στο περιοδικό «Λοιπόν».

Και τόνισε: «Σκέφτηκα λέγοντας το πρόβλημά ίσως βοηθούσε ανθρώπους που πέρασαν, περνούν ή μπορεί δυστυχώς, να περάσουν μία τέτοια κατάσταση, να τους δώσει αισιοδοξία».

Η ηθοποιός τονίζει πώς δεν φοβάται τον θάνατο: «Δεν τον φοβήθηκα τότε, τώρα θα τον φοβηθώ; Πίστεψε φοβάμαι τον θάνατο για τους ανθρώπους που αγαπώ, για τον εαυτό μου καθόλου. Και αύριο να έρθει είμαι τόσο χορτάτη και τυχερή. Έχω μία ανιψιά εφτάμισι χρονών που έχει αλλάξει τη ζωή μου από τη στιγμή που ήρθε. Είναι ο άγγελος μου. Μου έχει δώσει τόση χαρά, δύναμη και περηφάνια καλά και στην προσωπική μου ζωή. Τώρα όσο μπορώ κάνω διακοπές. Κάτι που δεν έκανα πριν λόγω δουλειάς. Παραμελούσα πάρα πολύ τον εαυτό μου. Τώρα κολυμπάω χειμώνα-καλοκαίρι».

Πώς αντιμετώπισε την ασθένειά της; Η Κάτια δηλώνει: «Με ψυχραιμία. Θα ήθελα άνθρωποι που περνούν μία τόσο δύσκολη στιγμή στη ζωή τους να βρουν το κουράγιο να πιστέψουν ότι υπάρχει ελπίδα. Το φωνάζω. Έχω ανθρώπους κοντά μου που τους στηρίζω όσο μπορώ. Αυτό θέλουν, μπορούν να το νικήσουν, να τα ξεπεράσουν όλα».

Και δεν δίστασε να πει: «Είναι βλακεία να μην λέμε τη λέξη «καρκίνος». Όπως ότι όλοι οι άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι φοβερό, δεν θα συμβεί σ’ μένα αλλά στο διπλανό μου. Όταν συμβαίνει κι έρχεσαι κοντά στο θάνατο, είναι κάτι το μαγικό. Δεν περιλαμβάνει μόνο το ωραίο η λέξη «μαγικό»»’ αλλά και το εξωπραγματικό. Συνειδητοποιείς ότι όλο αυτό που συμβαίνει τώρα αύριο μπορεί να μην υπάρχει. Αν ζεις το κάθε δευτερόλεπτο του σήμερα, χτίζεις το καλύτερο αύριο. Δίνεις κουράγιο στον εαυτό σου να προχωρήσει. Μία μέρα ακόμα, ένα μήνα… Συνειδητοποιείς πόσο μεγάλο δώρο είναι η ζωή για τον άνθρωπο. Πριν δεν το συνειδητοποιούσα. Θεωρούσα δεδομένο να ξυπνήσω ένα πρωί ακόμα. Γεύομαι την κάθε στιγμή καλή ή κακή. Αν είναι κακή λέω: «Δεν πειράζει, θα περάσει». Αυτό είναι το μεγάλο μου κέρδος από όλη αυτή την ιστορία που λέγεται «καρκίνος»….».

Πηγη: newsbeast.gr