ΑΤΟΜΙΚΑ ΠΑΤΑΤΟΣΤΡΙΦΤΑΡΙΑ

Εκτέλεση

Σε ένα βαθύ τηγάνι ή σε κατσαρόλα σοτάρουμε το μπεϊκον με τις πιπεριές κα το πράσο. Σοτάρουμε αρκετά μέχρι να γίνει τραγανό το μπεϊκον και να μαλακώσουν αρκετά τα λαχανικά. Όταν είναι έτοιμα ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι το γάλα, το νερό, τη σκόνη πουρέ και τους κύβους και ανακατεύουμε καλά μέχρι να αρχίσει να πήζει το μείγμα. Τότε ρίχνουμε και το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει απαλό και βελούδινο το μείγμα μας. Τέλος προσθέτουμε το τυτί και πιπέρι ανάλογα με τα γούστα μας και τα ανακατεύουμε και αυτά.
Βάζουμε μέρος ή όλο το μείγμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής. Ανοίγουμε τα φύλλα και λαδώνουμε το πρώτο καλά καλά με τη βοήθεια ενός πινέλου. Με τη βοήθεια του κορνέ φτιάχνουμε μια γραμμή με γέμιση παράλληλα στη μεγάλη διάσταση του φύλλου και σε απόσταση 5εκ. από την κάτω άκρη του. Δεν βάζουμε γέμιση σε όλο το πλάτος του φύλλου. Αφήνουμε 2εκ. κενό δεξιά και αριστερά πριν το τέλος του φύλλου για να μπορέσουμε εύκολα να το τυλίξουμε. Διπλώνουμε από κάτω το φύλλο πάνω στη γέμιση. Διπλώνουμε και λίγο, δεξιά και αριστερά το φύλλο πάνω στο τέλος της γραμμής της γέμισης, για να μην τρέξει καθώς ψήνεται.
Τυλίγουμε μετά ρολό το φύλλο αφήνονταας αρκετό αέρα για να μη σχιστεί το φύλλο στο ψήσιμο και μετά το στρίβω όλο μαζί για να γίνει σαν σαλιγκάρι. Το βάζουμε σε ταψί που πάνω του έχουμε βάλει λαδόκολλα. Ετοιμάζουμε με τον ίδιο τρόπο και τα υπόλοιπα φύλλα. Λαδώνω καλά από πάνω, βρέχουμε με νερό με τα δάχτυλά μας ή με ένα ψεκαστήρι τα “σαλισγκάρια” μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά.

Υλικά για 12 στριφτάρια

1 πακέτο φύλλο κρούστας
2 φακελάκια έτοιμο πουρέ σε σκόνη Maggi (250γρ. συνολικά)
1 λίτρο γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
200γρ. νερό
2 πιπεριές χρωματιστές κομμένες σε μικρά ζάρια
2 πράσα (μόνο το λευκό μέρος) σε ροδέλες
2 κύβους ζωμό κοτόπουλο
4κ.σ βούτυρο
200γρ. τυρί τριμμένο
100γρ. μπεϊκον
ελαιόλαδο
πιπέρι

Πηγη: megatv