ΑΨΗΦΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΟΔΑΣ

2C82B62F44CFCC4FE4541AB7A041483E-300x187Οι λόγοι για να μην «κυνηγάμε» κάθε νέα τάση

Και να που έφτασε η νέα σεζόν, να οι νέες τάσεις, βροχή από πληροφορίες για το τι θα πρέπει να φορέσεις. Κι εσύ, αμήχανη, ψάχνεις ασυναίσθητα ένα τρόπο ν’ αντιδράσεις σ’ όλη αυτή την καθοδήγηση που προσπαθεί να σου επιβάλει η πανίσχυρη βιομηχανία της μόδας.Έτσι λοιπόν, αν δεν μπορείς να φορέσεις κάτι που είναι της μόδας, δεν χάθηκε και ο κόσμος. Δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία αν αυτό που φοράς είναι «in». To πιο σημαντικό είναι να φοράς αυτό που σ’ αρέσει και σου ταιριάζει πραγματικά.Ας δούμε λοιπόν κάποιους βασικούς λόγους για τους οποίους μπορείς να μην ακολουθήσεις τις τάσεις της μόδας …

– Για να μην γίνεις θέαμα

Ένας από τους κορυφαίους λόγους να μην ακολουθήσεις τις τάσεις της μόδας, είναι ότι μπορεί μια τάση της, να είναι εντελώς γελοία.

– Για να μην χάσεις την ατομικότητά σου

Υπάρχει τίποτα πιο ενοχλητικό από το να βλέπεις πολλές γυναίκες γύρω σου να φορούν το ίδιο ρούχο μ’ αυτό που χαρούμενη αγόρασες μόλις εχθές; Λίγο – πολύ, όλα τα καταστήματα, υιοθετώντας τις τάσεις της μόδας, προσφέρουν παρόμοια προϊόντα.

Εάν λοιπόν αποφασίσεις να αποστασιοποιηθείς λίγο από τη μόδα, έχεις περισσότερες πιθανότητες να διαλέξεις ένα φόρεμα, σε ένα ξεχωριστό ύφος.

– Περιφρούρησε τη διαφορετικότητά σου

Όταν αρνείσαι να ακολουθήσεις τη μόδα, μοιραία θα δείχνεις διαφορετική από τις υπόλοιπες γυναίκες γύρω σου. Το στυλ σου δεν είναι απαραίτητο να υπαγορεύεται από τους σχεδιαστές, τα περιοδικά ή από τα καταστήματα.

Μερικές φορές, είναι πολύ πιο ενδιαφέρον να φοράς αυτό που πραγματικά θέλεις, αντί να επηρεάζεται από τους ανθρώπους που απλά θέλουν να κερδίσουν χρήματα από σένα.

– Μπορεί και να μη σε κολακεύει

Υπάρχουν κάποιες τάσεις της μόδας, που μπορεί και να μην σου ταιριάζουν, αλλά εσύ εκεί ακολουθείς με στρατιωτική ευλάβεια.

– Ο ρόλος των περιοδικών

Το να ξεφυλλίζεις ένα περιοδικό ή να σερφάρεις στον υπολογιστή σου, φυσικά και είναι απολαυστικό! Αυτή όμως η ενασχόλησή σου μπορεί χωρίς να το καταλάβεις, να ασκήσει επιρροή στις ιδέες που διαμορφώνεις για το τι θα πρέπει να φοράς.

Φυσικά, το υλικό που παρουσιάζουν τα περιοδικά υπαγορεύεται από τους σχεδιαστές μόδας, οι οποίοι με τη σειρά τους απαιτούν σημαντική κάλυψη, με αντάλλαγμα να επιτρέπουν στα περιοδικά να εμφανίζουν τα ρούχα τους. Απόλαυσε λοιπόν το χάζεμά σου στα μέσα ενημέρωσης, αλλά φιλτράριζε την πληροφορία που σου περνούν.

– Μέχρι να το χαρείς, πέρασε η μόδα του

Αυτό που είναι ενοχλητικό στη μόδα, είναι το πόσο γρήγορα αλλάζει, βάζοντας σε μερικά από αυτά που αγοράζουμε «ημερομηνία λήξης».

– Δεν είναι το στυλ σου

Τα προϊόντα μόδας είναι αξιοζήλευτα, αλλά αν απλά δεν σε εκφράζουν προσπέρασέ τα κι άσε κάποια άλλη να τα αγοράσει. Μερικά προϊόντα για να είναι όμορφα επάνω σου, εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από το μέγεθός σου, τη σωματοδομή και την προσωπικότητά σου. Αν κάτι που είναι στη μόδα απλά δεν λειτουργεί επάνω σου, καλύτερα να διαλέξεις κάτι που να σου ταιριάζει περισσότερο. Ποιος νοιάζεται αν είναι «in» ή όχι;

– Περίμενε λίγο καιρό…

… κι ό, τι σου αρέσει, θα ξαναγυρίσει στη μόδα! Έτσι λοιπόν, εάν είσαι αθεράπευτα λάτρης των skinny jeans, μην ανησυχείς εάν τα αγαπημένο σου jean θεωρείται εκτός μόδας αυτή τη σεζόν.

Αργά ή γρήγορα (και πιθανότατα πολύ νωρίτερα απ’ ό,τι φαντάζεσαι, στο τόσο γρήγορα μεταβαλλόμενο κόσμο της μόδας), το skinny jean σου και πάλι θα είναι η τελευταία λέξη.

Με λίγα λόγια, η «μόδα» πρέπει να είναι μια διασκέδαση κι εσύ δεν θα πρέπει να γίνεσαι σκλάβα της. Αυτό το παιχνίδι των διαρκών εναλλαγών, χωρίς καμιά αμφιβολία, μας ανανεώνει και μας ανοίγει νέους δρόμους στην εμφάνισή μας.

Πηγή: fe-mail.gr