ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΤΗΝ 25η ΜΑΡΤΙΟΥ

20100915190109607070Ελεύθερη είσοδος για το κοινό και πρόγραμμα ειδικών εκδηλώσεων

Ανήμερα της 25ης Μαρτίου, το Μουσείο της Ακρόπολης θα γιορτάσει την εθνική επέτειο με ενδιαφέρουσες δράσεις και ελεύθερη είσοδο για το κοινό, από τις 9 το πρωί ως τις 5 το απόγευμα.Στο πλαίσιο αυτό, η δεύτερη Καρυάτιδα που «ανανεώθηκε» με τη χρήση σύγχρονης τεχνολογίας λέιζερ θα εμφανιστεί στο κοινό του Μουσείου. Επίσης, οι συντηρητές του θα χρωματίσουν μπροστά στους επισκέπτες το σανδάλι του Ιππέα, ενώ αρχαιολόγοι – φροντιστές θα παρουσιάσουν στους ενδιαφερόμενους την έρευνα για τη μοναδική συλλογή των αρχαϊκών αγαλμάτων, που σώζουν λίγο ή πολύ τα χρώματά τους.Έχουν προγραμματισθεί ακόμα θεματικά αρχαιολογικά παιχνίδια και παραδοσιακά πιάτα, ενώ «ο Έρωτας στο ελληνικό τραγούδι του 20ού αιώνα» θα έχει την τιμητική του.

Αναλυτικά το πρόγραμμα για την 25η Μαρτίου έχει ως εξής:

– Οι Συντηρητές του Μουσείου θα χρωματίσουν μπροστά στους επισκέπτες το σανδάλι του Ιππέα Ακρ. 700. Τα σανδάλια αποτελούν έναν από τους τρεις τύπους υποδημάτων που διακρίνονται στα σωζόμενα κάτω άκρα των αρχαϊκών αγαλμάτων και συνήθως έχουν ανάγλυφους ή ζωγραφιστούς ιμάντες. Ώρα προγράμματος: 11 π.μ. Σημείο Συνάντησης: Γραφείο Πληροφοριών. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

– Με αφορμή την ολοκλήρωση του καθαρισμού της δεύτερης Καρυάτιδας του Ερεχθείου (Καρυάτιδα D), οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν με τους Συντηρητές του Μουσείου την ιστορικής σημασίας διαδικασία του καθαρισμού των Καρυάτιδων με χρήση σύγχρονης τεχνολογίας λέιζερ. Ώρα προγράμματος: 12 π.μ. Σημείο Συνάντησης: Καρυάτιδες (1ος όροφος).

– Το Μουσείο θα παρουσιάσει εκδήλωση αφιερωμένη στον έρωτα με μουσική των Μάρκου Βαμβακάρη, Μανώλη Χιώτη, Ιωσήφ Ριτσιάρδη, Γιώργου Μητσάκη και Απόστολου Καλδάρα. Ερμηνεύουν η Λαμπρινή Γιώτη (πιάνο, τραγούδι) και ο Γιώργος Τσιμπουξής (μπουζούκι, τραγούδι). Ώρα προγράμματος: 12:30 μ.μ. Αίθουσα Παρθενώνα (3ος όροφος).

– Οι Αρχαιολόγοι-Φροντιστές του Μουσείου θα παρουσιάσουν στους επισκέπτες την έρευνα για την μοναδική συλλογή των αρχαϊκών αγαλμάτων του που σώζουν λίγο ή πολύ τα χρώματά τους και θα συζητήσουν μαζί τους για τη σημασία τους αλλά και την αισθητική αντίληψη της αρχαϊκής εποχής για τα χρώματα. Ώρα προγράμματος: 3:30 μ.μ. Σημείο Συνάντησης: Γραφείο Πληροφοριών. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

– Το Μουσείο προσκαλεί τις οικογένειες να γνωρίσουν τις συλλογές του μέσα από τα θεματικά αρχαιολογικά παιχνίδια που διατίθενται είτε στο Γραφείο Πληροφοριών ως δωρεάν δανειστικά σακίδια είτε στα πωλητήρια.

– Το εστιατόριο του δευτέρου ορόφου του Μουσείου θα υποδεχθεί τους επισκέπτες με «Ελληνικό Παραδοσιακό Πιάτο».

Πηγη: newsbeast.gr