ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΧΤΑΠΟΔΙ ΣΤΙΦΑΔΟ ΜΕ ΕΛΙΕΣ

Εκτέλεση

Αφαιρούμε το κουκούτσι από τις ελιές και τις κόβουμε 2-3 κομμάτια. Σε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο και το χταπόδι μέχρι να πάρουν χρώμα τα κρεμμυδάκια. Σβήνουμε με το μπαλσάμικο, ρίχνουμε τις ελιές μέσα, κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας και σιγοβράζουμε για 35-40 λεπτά ή μέχρι να μαγειρευτεί και το χταπόδι. Τα τελευταία 10 λεπτά του μαγειρέματος ελέγχουμε άν το χταπόδι μας έχει βγάλει πολλά υγρά. Άν έχει συμβεί αυτό, τότε αφήνουμε το καπάκι ανοιχτό μέχρι να εξατμιστούν τα επιπλέον υγρά και το χταπόδι μας να μείνει μόνο με τη σαλτσούλα του. Μπορούμε να το σερβίρουμε με πατάτες τηγανιτές, φάβα ή πατάτες ροστί φούρνου.

Υλικά για 6 άτομα

1 κιλό χταπόδι καθαρισμένο και κομμένο σε μπουκιές
15 κρεμμυδάκια στιφάδου καθαρισμένα
5σκ. σκόρδο
350γρ. ελιές μαύρες
2-3 φύλλα δάφνης
2-3 κ.σ ξύδι μπαλσάμικο
πιπέρι
λίγο μπούκοβο
ελαιόλαδο

Πηγη: megatv