ΤΑ ΞΥΛΑΚΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΑ ΔΑΣΗ

12041712Ήρθε η ώρα να τα αλλάξουν με μαχαιροπήρουνα

Η ξεχωριστή συνήθεια των Κινέζων να τρώνε το φαγητό τους με «ξυλάκια» έχει ως αποτέλεσμα να καταστρέφονται τα δάση. Αυτό τουλάχιστον ισχυρίστηκε ο διευθύνων σύμβουλος μιας κρατικής εταιρείας ξυλείας, μιλώντας στο κοινοβούλιο της χώρας.Οι κάτοικοι της πολυπληθέστερης χώρας του πλανήτη εκτιμάται ότι κάθε χρόνο χρησιμοποιούν πάνω από 80 δισεκατομμύρια ζευγάρια από ξυλάκια (chopsticks) μιας χρήσης.Ο Bo Guangxin δήλωσε ότι ο λαός της χώρας ίσως θα έπρεπε να στραφεί πλέον στα… μαχαιροπήρουνα!

Οι κάτοικοι της χώρας τα χρησιμοποιούν τα τελευταία 4.000 χρόνια, με αποτέλεσμα τα ξυλάκια έχουν γίνει πλέον συνώνυμο με την κινέζικη κουζίνα.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον κρατικό αξιωματούχο, ένα ώριμο δέντρο «παράγει» κατά μέσο όρο 4.000 ζευγάρια ξυλάκια, προσθέτοντας ότι ο κινεζικός λαός έχει «καταστρέψει» κατ’ αναλογία περίπου 20 εκατ. δέντρα τον περασμένο χρόνο.
«Πρέπει να αλλάξουμε τις καταναλωτικές μας συνήθειες και να προτρέψουμε το λαό να χρησιμοποιεί επαναχρησιμοποιούμενα μαχαιροπήρουνα» είπε στο κοινοβούλιο.

Πηγη: newsbeast.gr