ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΩΤΕ ΜΕ ΠΡΟΣΟΥΤΟ ΚΑΙ ΠΕΣΤΟ ΚΑΛΑΒΡΕΖΕ

Εκτέλεση

Ζητάμε από το χασάπη μας να κόψει το κοτόπουλο σε λεπτές φέτες ή εάν έχουμε κοφτερό μαχαίρι και λίγη εμπειρία το κάνουμε εμείς. Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το 1/3 από τη σάλτσα με 2-3 κουταλιές της σούπας από τη φρυγανιά. Απλώνουμε μία κουταλιά από το μείγμα καλά πάνω σε κάθε κομμάτι του κοτόπουλου και τοποθετούμε από πάνω μία φέτα προσούτο. Βάζουμε σε ένα τηγάνι λίγο ελαιόλαδο να κάψει καλά και όταν είναι έτοιμο σοτάρουμε το κοτόπουλο με τη μεριά του προσούτο να είναι από πάνω. Μετά από μερικά λεπτά το γυρνάμε και συνεχίζουμε για λίγο το ψήσιμο, μέχρι το προσούτο να γίνει τραγανό αλλά να μην καεί.
Εν τω μεταξύ σε μια κατσαρόλα έχουμε βάλει αρκετό αλατισμένο νερό και βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Υπολογίζουμε το χρόνο έτσι ώστε τελειώνωντας το ψήσιμο του κοτόπουλου να έχουν βράσει και τα μακαρόνια. Στραγγίζουμε τα μακαρόνια, κρατάμε λίγο από το νερό που τα βράσαμε και τα ρίχνουμε ξανά στην κατσαρόλα, προσθέτοντας το υπόλοιπο πέστο που έμεινε. Ανακατεύουμε ώστε το πέστο να πάει σε όλα τα μακαρόνια και άν χρειαστεί προσθέτουμε και λίγο από το νερό. Σερβίρουμε με το κοτόπουλο.

Υλικά για 4-6 άτομα

500γρ. σπαγγέτι Barilla
1 βαζάκι 200 γρ. πέστο καλαβρεζέ Barilla
μισό κιλό στήθος κοτόπουλο φιλέτο
φρυγανιά τριμένη
10 φέτες προσούτο
λίγο ελαιόλαδο

Πηγη: megatv