banner ad

Η LADY GAGA ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΣΧΗΜΟ ΚΟΡΙΤΣΙ!

. April 11, 2011 . 0 Comments

Η Κάτια Δανδουλάκη εργάζεται πολύ και έχει δύσκολο ωράριο. Τα γυρίσματα στην σειρά «Ζωή της Άλλης» κρατούν ατέλειωτες ώρες, ενώ στον «ελεύθερο» χρόνο της αναζητά την νέα της θεατρική δουλειάς μετά το τέλος της φετινής επιτυχημένης παράστασης «Ο Θεός της Σφαγής».

Ο χαρακτήρας της είναι ακριβώς αντίθετος από αυτόν που έχουμε συνηθίσει στους ρόλους της. Στην πραγματική της ζωή είναι ευχάριστος και καθόλου δραματικός. Στο χώρο της είναι κοινό μυστικό ότι η Κάτια Δανδουλάκη είναι ένας άνθρωπος με απίστευτο χιούμορ, κάνει μιμήσεις, διασκεδάζει τους φίλους της , ένα μικρό παιδί που το καμαρίνι της είναι γεμάτο από λούτρινα αρκουδάκια τα οποία της δίνουν χαρά. Τώρα; Με τι ασχολείται; «Όλο το χειμώνα είμαι απορροφημένη με την δουλειά και αυτή είναι η περίοδος που στοιβάζω όλες τις άλλες υποχρεώσεις μου ακόμη και το να πάω σε ένα γιατρό», μου λέει.

Η ομορφιά είναι αξία για εσάς;

Η ομορφιά και η αισθητική έχουν τεράστια αξία και αποτελούν μια μεγάλη ανθρώπινη ανάγκη. Πάντα ο κόσμος ασχολιόταν με την εμφάνιση του από τότε που δημιουργήθηκε η γη. Κάποτε οι γυναίκες δεν έβγαιναν έξω αν δεν φορούσαν τους κορσέδες. Τώρα ασχολούνται με το μαλλί, με το ρούχο, με την πλαστική, με την αισθητική, Ανέκαθεν ο άνθρωπος ήθελε να δημιουργεί μια ιδανική εικόνα για τον εαυτό του. Ακόμη και η διαφοροποίηση που προκύπτει από τα Emo ή τις αναρχικές εμφανίσεις, σε σχέση με την κλασική αντιμετώπιση της εμφάνισης που έχει ο κόσμος, ακόμα και αυτό είναι μια αντίληψη της αξίας της ομορφιάς.

Κινδυνεύει μια γυναίκα από την αλαζονεία της ομορφιάς της;

Κατά 99 τοις εκατό ναι. Με έχει απασχολήσει και εμένα αυτό πολύ. Βλέπω εξαιρετικά όμορφες γυναίκες να μην αγχώνονται με την εμφάνιση τους κι άλλες όμορφες γυναίκες που αντί να αξιοποιήσουν το χάρισμα τους το ποδοπατάνε. Γυναίκες , όμως, που χειρίζονται την ομορφιά τους με σωστό τρόπο την αναδεικνύουν. Διότι η μεγαλύτερη απήχηση που μπορεί να έχει η ομορφιά μιας γυναίκας είναι η γοητεία που φέρει μέσα της.

Εσείς τι σχέση αναπτύξατε με την ομορφιά σας;

Από μικρή, ακόμα και τώρα, δεν με θεωρούσα όμορφη. Αντικειμενικά υπάρχουν καλλονές στον κόσμο και εγώ δεν έχω καμία σχέση με καλλονή. Έμαθα όμως από μικρή, χάρη στην μαμά μου που ήταν εξαιρετική δασκάλα και είχε αναλάβει την διαπαιδαγώγηση μου, ότι ο καθένας μας είναι ιδιαίτερη φύση. Θυμάμαι ότι μικρή, όντας πολύ ψηλό παιδί, καμπούριαζα και στο σχολείο ντρεπόμουν. Πήγαινα και διπλωνόμουν για να μην με νομίζουν μεγαλύτερη από την τάξη μου. Ε, λοιπόν η μαμά μου με βοήθησε να αποβάλλω αυτό το κόμπλεξ μαθαίνοντας μου ότι ο καθένας είναι ξεχωριστός.

Μοναχοπαίδι;

Ναι. Οι γονείς μου είχαν χάσει ένα αγοράκι τεσσάρων χρονών από διφθερίτιδα. Η μητέρα μου με γέννησε μετά από εφτά αποβολές. Ήθελαν πολύ ένα παιδί, αλλά φρόντισαν να με μεγαλώσουν με αγάπη και πειθαρχεία για να μην βγω κακομαθημένο. Από παιδάκι όμως ιεραρχούσα υψηλά την ομορφιά και μάλιστα δεν πήγαινα ούτε μέχρι το περίπτερο χωρίς να προσέξω τον εαυτό μου.

Γιατί στο σύγχρονο θέαμα δεν υπάρχουν άσχημοι ηθοποιοί;

Γιατί η ασχήμια στις μέρες μας είναι ομορφιά! Από μια άποψη είναι καλό αυτό, αλλά έχει φθάσει στην υπερβολή του. Ας σκεφθούμε το είδωλο την Lady Gaga, η οποία είναι ένα άσχημο κορίτσι, ένα ασχημόπαπο που στην εποχή μας είναι βασίλισσα της ομορφιάς. Το ακραίο που κάποτε απορρίπταμε έχει αντιστραφεί. Θεωρούμε το άσχημο ωραίο και το ωραίο βαρετό. Φθάσαμε στο άλλο άκρο βέβαια. Για μένα η ομορφιά υπάρχει παντού και η εσωτερική ενέργεια σε κάνει να την χειριστείς σωστά και να την εκπέμπεις , να βγάζεις γοητεία ή πλήξη.

Μια όμορφη σκέψη σας;

Τώρα πια που ουσιαστικά έχω μείνει μόνη , αφού έφυγαν οι δικοί μου άνθρωποι, έχω λίγους καλούς φίλους και συγγενείς που είναι και το στήριγμα μου, τώρα λοιπόν νιώθω όμορφα όταν βλέπω τον εαυτό μου απαλλαγμένο από οικονομικά άγχη, ώστε να μπορώ να κάνω ταξίδια και να περπατάω σε χώρες που δεν ξέρω, να ανακατεύομαι με κόσμο που δεν γνωρίζω.

Το ωραιότερο ταξίδι σας;

Δώδεκα μέρες με κρουαζιερόπλοιο στη Βαλτική. Είδα τις ονειρικές της πρωτεύουσες και αν ξαναζούσα θα ήθελα να μείνω στη Νέα Υόρκη γιατί εκεί αισθάνομαι ότι βρίσκομαι στην καρδιά του κόσμου.

Η οικονομική ύφεση θα οδηγήσει τις γυναίκες να παραμελήσουν την εμφάνιση τους;

Η φιλαρέσκεια της γυναίκας θα προχωράει ακάθεκτη μπροστά κάτω από οποιαδήποτε οικονομική κατάσταση. Η ανάγκη της γυναίκας για επιβεβαίωση της ομορφιάς της είναι τεράστια. Η γυναίκα θα θέλει πάντα να είναι ποθητή και θα το επιδιώκει.

Αισθάνεστε ότι ο χρόνος υπήρξε γενναιόδωρος μαζί σας;

Ο χρόνος είναι γενναιόδωρος μαζί μου γιατί υπήρξα και εγώ έτσι μαζί του. Ποτέ δεν σκέφτηκα ότι θα μείνω 20 χρονών για πάντα ή ότι δεν είμαι ήδη πολύ μεγάλη. Ποτέ δεν φαντάστηκα ότι μπορεί να συναγωνιστώ σε αντοχές μια μικρότερη μου. Συμφιλιωμένη με τον χρόνο , δεν τον μάχομαι, με περιποιείται αλλά κάνω κι εγώ θυσίες . Φροντίζω την εμφάνιση μου και τι θα φάω. Δεν κάνω καταχρήσεις, δεν τρώω γλυκά, δεν πίνω. Στα γυρίσματα πηγαίνω με το φαγητό μου μέσα σε ψυγειάκι, επειδή είμαι 20 ώρες εκτός σπιτιού. Λατρεύω τα φαγητά από φαστφουντάδικα αλλά δεν τα τρώω γιατί ξέρω τα αποτελέσματα.

Γυμνάζεστε;

Κάθε μέρα. Εδώ και δεκαπέντε χρόνια κάνω ένα μισάωρο πρόγραμμα γυμναστικής που μου έχει δώσει ειδικός φυσικοθεραπευτής γιατί έπρεπε να αντιμετωπίσω το πρόβλημα στη μέση μου και τους πονοκεφάλους από τις λίγες ώρες ύπνου. Με λάστιχα και στρωματάκι κάνω λοιπόν πολλές ασκήσεις εδάφους μόνη μου πλέον.

Για τα μπότοξ τι γνώμη έχετε;

Δεν καταλαβαίνω γιατί ρωτάνε μια γυναίκα αν έχει κάνει μπότοξ. Ετσι ενοχοποιούμε κάτι που αν γίνει με μέτρο είναι φυσικό και υγιές. Αν το χρησιμοποιήσεις σωστά έχεις ωραίο αποτέλεσμα, αν όχι γίνεσαι βάτραχος. Δεν έχω τίποτα εναντίον του μπότοξ. Όταν, όμως, ρωτάμε μια γυναίκα αν έχει κάνει μπότοξ το αντιμετωπίζουμε σαν κάποιος να έκανε εγχείριση για να σώσει το πόδι του και να τον ρωτάς γιατί θεραπεύτηκες. Όλα απενοχοποιούνται όταν ξέρουμε γιατί υπάρχουν και ποια είναι η χρήσης τους.

Ως επιχειρηματίας αγχώνεστε με την οικονομική κρίση;

Εξαιρετικά πολύ και δεν ξέρω αν θα προλάβω να ζήσω κάποια ανάκαμψη επαγγελματικά ίσως η γενιά που είναι τριάντα χρονών τώρα προλάβει. Η επιχειρηματική δράση ήταν το μεγαλύτερο λάθος της ζωής μου γιατί με ταλαιπώρησε πολύ, αλλά από την άλλη, όταν το σκέφτομαι , τώρα είμαι στο τέλος αφού έχω σχεδόν ξεχρεώσει, λέω ότι αν δεν είχα πάρει το ρίσκο δεν θα έκανα τα όνειρα μου πραγματικότητα. Το καλό που θα μας κάνει η κρίση είναι να μαζευτούμε σε ένα τρόπο ζωής με όρια γιατί ζούσαμε πάνω από τα όρια μας. Δεν δίνω την ευθύνη μόνο στους σαράντα που λήστεψαν την Ελλάδα γιατί πιστεύω ότι ζούσαμε χωρίς να σκεφτόμαστε τι μας επιτρέπει η οικονομική μας κατάσταση. Μακάρι να μπορέσουμε να ανανήψουμε αλλά έχουμε πάθει ήδη σηψαιμία.

 

Ευχαριστούμε το  infobeauty.gr για την ευγενική παραχώρηση της αναδημοσίευσης τη συνέντευξης αυτής.

Print Friendly, PDF & Email

Tags: ,

Category: ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *