ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ ΟΓΚΡΑΤΕΝ

Date

40A90A707DA82B84B616738D653469E3Λαχταριστό πιάτο με έντονο άρωμα και γεύση

Υλικά

Για 4-6 άτομα

-1 κιλό κουνουπίδι
-Αλάτι
– 1 κούπα τριμμένο τυρί κασέρι (προαιρετικά) ή 7 φέτες τυρί τόφου

Για τη μπεσαμέλ

-1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
-250 γραμμάρια ρόφημα σόγιας
-50 γραμμάρια φυτική μαργαρίνη
-Λίγο μοσχοκάρυδο
-Αλάτι
-Πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα, με βραστό νερό , ρίχνετε το κουνουπίδι και το αφήνετε να μέχρι να μαλακώσει και τρυπιέται εύκολα με το πιρούνι.

Κατόπιν το στραγγίζετε και το αφήνετε σε μια πυρίμαχη πιατέλα.

Για τη μπεσαμέλ, σε άλλη κατσαρόλα λιώνετε τη φυτική μαργαρίνη, ρίχνετε το αλεύρι, το ρόφημα σόγιας και ανακατεύετε για 5 λεπτά και ύστερα ρίχνετε αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και το κασέρι (προαιρετικά).
Περιχύνετε το μείγμα με τη μπεσαμέλ πάνω στο κουνουπίδι και τα βάζετε στο γκριλ στους 180 βαθμούς να ροδίσουν για 30 λεπτά.

*Αν νηστεύετε το τυρί και γενικότερα γαλακτοκομικά προϊόντα, τότε αντικαταστήστε το κασέρι με 7 φέτες τυρί τόφου κομμένο σε φέτες.

Πηγη: sidagi.gr
Print Friendly, PDF & Email

Περισσοτερα
αρθρα