ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΤΖΙΝΤΖΕΡ

Date

Εκτέλεση

Βάζουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και το ζεσταίνουμε καλά. Ρίχνουμε μέσα το βούτυρο και το περιμένουμε να λιώσει. Χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και περιμένουμε μέχρι να αρχίζει να παίρνει ένα καστανό χρώμα. Μπορεί να πάρει 2-3 λεπτά. Όταν είναι έτοιμο αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά και αδειάζουμε το βούτυρο σε ένα μπολ. Σε ένα μικρό μπολάκι μετράμε και βάζουμε όλα τα ξερά μπαχαρικά μας. Αδειάζουμε τα μπαχαρικά στο βούτυρο και τα ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε την μαύρη ζάχαρη και το μέλι. Ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα. Ρίχνουμε το φρέσκο τζίντζερ, το αυγό και τον κρόκο και χτυπάμε λίγο ακόμα για να γίνουν ένα ωραίο μείγμα. Παράλληλα σε ένα μεγάλο μπολ έχουμε βάλει το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι και τα ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε το μείγμα με το βούτυρο στο μπολ με το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι. Προσοχή όμως, ανακατεύουμε λίγο για να μην σφίξει το μείγμα. Βάζουμε στο ψυγείο για μια ώρα να σφίξει το μείγμα. Στρώνουμε λαδόκολλα σε 2 ταψιά. Ανάβουμε το φούρνο στους 150 βαθμούς.
Με ένα κουταλάκι του γλυκού παίρνουμε ζύμη και την πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια. Έχουμε βάλει την κρυσταλλική ζάχαρη σε ένα βαθύ πιάτο. Ανά 5 ή ανά 10 βάζουμε τα μπαλάκια στο πιάτο και τα ζαχαρώνουμε παντού. Βάζουμε τα μπαλάκια πάνω στο ταψί σε αρκετή απόσταση μεταξύ τους γιατί απλώνουν με το ψήσιμο. Μην βάλετε πάνω από 20 μαπλάκια σε κάθε ταψί. Ψήνουμε για 30 λεπτά. Καλό είναι στη μέση του ψησίματος να γυρίσουμε τα ταψιά ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα τα κουλουράκια. Αφαιρούμε τα μπισκότα και τα κρυώνουμε πάνω σε σχάρα. Διατηρούνται σε καλά κλεισμένο δοχείο για πάνω από μια εβδομάδα.

Υλικά για 60 περίπου κομμάτια

350γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2κ.γλ. σόδα
λίγο αλάτι
170γρ. βούτυρο
1κ.γλ. τζίντζερ ξερό
1κ.γλ. κανέλα
μια καλή πρέζα γαρύφαλλο
μια καλή πρέζα πιπέρι
ελάχιστο πιπέρι καγιέν αν τα θέλετε πιο καυτερά
250γρ. μαύρη ζάχαρη
80γρ. μέλι
2κ.σ. τζίντζερ φρέσκο τριμμένο
1 αυγό και ένα κρόκο
100γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

Πηγη: megatv

 

Print Friendly, PDF & Email

Περισσοτερα
αρθρα