ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΚΑΡΟΤΟ

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με τα υπόλοιπα στερεά εκτός από τα καρότα. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε με σύρμα τα αυγά με τη ζάχαρη, προσθέτουμε το σπορέλαιο, τα καρότα και ανακατεύουμε καλά. Με μια κουτάλα ή σπάτουλα ανακατεύουμε το μείγμα του αλευριού με το μείγμα των αυγών ίσα-ίσα για να ενωθούν τα 2 μείγματα. Μην το παρανακατέψετε γιατί θα σφίξει. Ετοιμάζουμε ένα ταψάκι διαστάσεων 35×45εκ. βάζοντάς του αντικολλητική λαδόκολλα και απλώνουμε λίγο λάδι για να είμαστε σίγουροι ότι δεν θα κολλήσει το παντεσπάνι. Πάνω στην λαδόκολλα απλώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα και να πάει παντού και ψήνουμε για 15-18 λεπτά. Αφαιρούμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει καλά πάνω σε σχάρα. Κόβουμε το παντεσπάνι σε 3 ίσα μέρη.

Εκτέλεση για την επικάλυψη

Μαλακώνουμε το βούτυρο με το τυρί κρέμα στο μίξερ, προσθέτουμε το μέλι, μετά την άχνη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει πολύ το μείγμα. Το μείγμα είναι αρκετό για να κάνουμε μια τούρτα πολύ πλούσια σε επικάλυψη. Άν θέλουμε μπορούμε να μειώσουμε τα υλικά κατά 1/3 ή ακόμα και στο μισό άν δεν θέλουμε η τούρτα μας να είναι υπερπαραγωγή. Βάζουμε την επικάλυψη στο ψυγείο για 10-20 λεπτά μέχρι να σφίξει και μετά στολίζουμε την τούρτα μας. Άν θέλουμε προσθέτουμε στο πλάι σπασμένα καρύδια.

Υλικά για το παντεσπάνι

250γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2κ.γλ. μπέικιν
1 κ.γλ. σόδα
1,5 κ.γλ. κανέλα τριμμένη
3/4 κ.γλ. μοσχοκάρυδο
λίγο αλάτι
μια πρέζα τριμμένο γαρύφαλλο
250γρ. καστανή ζάχαρη
150γρ. σπορέλαιο
3 μεγάλα αυγά
2 βανίλιες
350-400 τριμμένο καρότο στο χοντρό τρίφτη τυριού

Υλικά για την επικάλυψη

1000γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
250γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
500γρ. άχνη ζάχαρη
160γρ. μέλι

Πηγη: megatv