Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΦΕΡΝΕΙ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑ

60764211 Η μουσική ωφελεί εξίσου την ψυχική και τη σωματική υγεία.

Είτε παίζεις είτε ακούς μουσική ωφελείς τόσο την ψυχική όσο και τη σωματική σου υγεία υπογραμμίζουν ερευνητές. Με την μουσική μπορείς να τονώσεις τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και ταυτόχρονα να μειώσεις τα επίπεδα του στρες στον οργανισμό.

Η επιστημονική διαπίστωση ήρθε μετά την επανεξέταση 400 ερευνητικών μελετών που ασχολήθηκαν με την επίδραση της μουσικής στον άνθρωπο.

Η μουσική μάλιστα μειώνει το άγχος κάποιου που πρόκειται να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση πιο επιτυχημένα από τα φάρμακα που χορηγούνται στον ασθενή για να είναι ήρεμος.

Ακόμη και ασθενείς με καρκίνο μπορούν να μειώσουν αποτελεσματικά το άγχος τους μέσω της μουσικής υποστηρίζει έρευνα του 2011.

Οι ερευνητές δηλώνουν: «Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η μουσική αυξάνει ένα αντίσωμα που παίζει σημαντικό ρόλο στην ανοσία του βλεννογόνου σύστημα, γνωστό ως ανοσοσφαιρίνη Α. Ακούγοντας και παίζοντας μουσική μπορείς επίσης να μειώσεις τα επίπεδα της κορτιζόλης (η ορμόνη του στρες).

Προηγούμενη έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό “British Journal of Psychiatry” έδειξε ότι η θεραπεία με μουσική, όταν συνδυάζεται με φροντίδα, είναι μια επιτυχημένη θεραπεία για την κατάθλιψη.

Μια άλλη μελέτη από το 2011 υποστήριξε ότι μια μουσική που μας συναρπάζει έχει παρόμοια επίδραση με το φαγητό ή το σεξ, αυξάνει τη ντοπαμίνη και προσφέρει περισσότερη ευχαρίστηση.

Η έκθεση των ερευνητών για την επίδραση της μουσικής στην ψυχική και σωματική υγεία δημοσιεύθηκε στο “ Trends in Cognitive Sciences” .

Πηγη: healthpress.gr