ΑΝΔΡΙΚΟΙ ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ

4.1.11. Το καπέλο και το πιστολάκι για τα μαλλιά μπορεί να είναι αιτίες φαλάκρας

Μύθος: Δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι φορώντας καπέλο ή χρησιμοποιώντας πιστολάκι για τα μαλλιά μπορεί να εμφανίσετε φαλάκρα. Η τριχόπτωση στους άνδρες παρουσιάζεται όταν μικραίνει ο θύλακας της τρίχας, με αποτέλεσμα οι τρίχες να γίνονται ολοένα και πιο μικρές και λεπτές με τελικό αποτέλεσμα την οριστική τους πτώση.

2. Οι άνδρες οι οποίοι φορούν σλιπ έχουν μειωμένα σπερματοζωάρια

Μύθος: Αν και οι υψηλές θερμοκρασίες μπορεί να επηρεάσουν τον αριθμό των σπερματοζωαρίων, δεν υπάρχει απόδειξη ότι οι άνδρες οι οποίοι φορούν σλιπ παρουσιάζουν μειωμένο αριθμό.

3. Όσο περισσότερο ξυρίζεστε, τόσο πιο δυνατά και χοντρά γίνονται τα γένια σας

Μύθος: Το μέγεθος και το σχήμα των θυλάκων καθορίζουν το πάχος και την υφή των τριχών. Τα γένια μπορεί να φαίνονται τραχιά ,όμως, το ξύρισμα δεν επηρεάζει το θύλακα. Το συχνό ξύρισμα λοιπόν, δεν κάνει τα γένια πιο δυνατά.

4. Όσο μεγαλύτερη πατούσα, τόσο μεγαλύτερο πέος

Μύθος: Σε μελέτη η οποία πραγματοποιήθηκε στο Νοσοκομείο St Mary του Λονδίνου και στην οποία συμμετείχαν 104 άνδρες ,στατιστικά δε βρέθηκε σημαντική συσχέτιση μεταξύ του μεγέθους της πατούσας και του μήκους ενός πέους σε στύση.

5. Ο άνδρας φτάνει στη σεξουαλική του κορύφωση σε ηλικία 18 ετών

Αλήθεια: Αυτό είναι αλήθεια, τουλάχιστον όσον αφορά τα επίπεδα της τεστοστερόνης, τα οποία φτάνουν στο μέγιστο στα 18. Ωστόσο, τα ανώτατα επίπεδα της ορμόνης δεν ισοδυναμούν με μέγιστη σεξουαλική απόδοση.

6. Αν δεν πονέσεις στην προπόνηση δεν θα έχεις αποτέλεσμα

Μύθος: Δεν κερδίζεις τίποτα από τον πόνο. Στην πραγματικότητα, εάν προπονείστε μέχρι να αισθανθείτε πόνο ή τον αγνοείτε, μπορεί να τραυματιστείτε.

7. Περισσότεροι άνδρες πεθαίνουν από καρκίνο του προστάτη, παρά από οποιαδήποτε άλλη μορφή καρκίνου

Μύθος: Ο καρκίνος του πνεύμονα είναι η κύρια αιτία θανάτου από καρκίνο τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες. Ο καρκίνος του προστάτη καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση. Η Αμερικανική Αντικαρκινική Εταιρεία εκτιμά ότι ένας στους 36 άνδρες θα πεθάνει από καρκίνο του προστάτη.

8. Οι άνδρες δεν εμφανίζουν καρκίνο του μαστού

Μύθος: Οι άνδρες ,παρότι σπάνια, μπορεί να εμφανίσουν καρκίνο του μαστού με ποσοστό περίπου ένας στους 1.000. Εκτός από την ηλικία, άλλοι παράγοντες κινδύνου περιλαμβάνουν το οικογενειακό ιστορικό με καρκίνο του μαστού, είτε σε άντρα είτε σε γυναίκα, μια γενετική κατάσταση η οποία σχετίζεται με υψηλά επίπεδα οιστρογόνων, οι χρόνιες ηπατικές διαταραχές, ο αλκοολισμός και η παχυσαρκία.

9. Οι άνδρες δεν πρέπει να ανησυχούν για την οστεοπόρωση

Μύθος: Η οστεοπόρωση είναι μια ασθένεια η οποία αποδυναμώνει το σκελετό και αυξάνει τον κίνδυνο καταγμάτων στα οστά. Εμφανίζεται λιγότερο συχνά στους άνδρες επειδή έχουν μεγαλύτερο σκελετό και δεν βιώνουν εμμηνόπαυση, η οποία προκαλεί ορμονικές αλλαγές και απώλεια οστικής μάζας στις γυναίκες. Ωστόσο, ορισμένοι άνδρες διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο και ο αριθμός τους μπορεί να αυξηθεί, καθώς το προσδόκιμο ζωής τους αυξάνεται. Παράγοντες κινδύνου για την οστεοπόρωση αποτελούν η ηλικία, τα χαμηλά επίπεδα τεστοστερόνης, η κατάχρηση αλκοόλ, το κάπνισμα, γαστρεντερικά νοσήματα, η χρήση στεροειδών, και η καθιστική ζωή.

10. Το πέος μπορεί να σπάσει

Αλήθεια: Δεν υπάρχει κάποιο οστό στο πέος. Όμως, μπορεί να σχιστεί ο ινώδης χιτώνας ο οποίος περιβάλει τους σηραγγώδεις ιστούς του πέους και τεντώνεται κατά τη στύση. Αυτό ονομάζεται «κάταγμα πέους» και πιο συχνά συμβαίνει κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης. Η θεραπεία συνήθως περιλαμβάνει χειρουργική επέμβαση. Ευτυχώς, τα κατάγματα του πέους είναι σπάνια.

11. Η κατανάλωση μπύρας δημιουργεί το γνωστό «μπυροκοίλι»

Αλήθεια: Οι υπερβολικά πολλές θερμίδες κάθε είδους μπορεί να αυξήσουν το λίπος στην κοιλιακή χώρα. Κατά συνέπεια, οι επιπλέον θερμίδες από την μπύρα συμβάλουν στην αύξηση της περιφέρειας της μέσης. Είναι εύκολο να το παρακάνετε με τις επιπλέον θερμίδες από την μπύρα ή από άλλα αλκοολούχα ποτά καθώς και από τα τρόφιμα τα οποία καταναλώνετε ενώ πίνετε.

Πηγη: WEBMD