“ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΑΣΤΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΡΙΚΙΑΣΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ…”

Emir-Kusturica-630x415Ταινία Κουστουρίτσα για το εμπόριο ανθρώπινων οργάνων στο Κόσοβο

Στη δημιουργία κινηματογραφικής ταινίας με θέμα το παράνομο εμπόριο ανθρώπινων οργάνων στο Κόσοβο θα προσηλωθεί ο Εμίρ Κουστουρίτσα την επόμενη τριετία, όπως γνωστοποίησε ο ίδιος υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για ένα από τα πιο μεγάλα ζητήματα του αιώνα, «για τις πιο βίαιες πράξεις και το πιο ισχυρό μήνυμα επιστροφής στα παγανιστικά χρόνια».Ο διάσημος σκηνοθέτης, σε συνέντευξή του στο σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Tanjug, τόνισε ότι η ταινία απαιτεί δύσκολες προετοιμασίες και επενδύσεις. Αποκάλυψε ακόμη ότι η ιδέα προήλθε από την κόρη του, η οποία έγραφε ένα σενάριο «τον καιρό που όλοι αιφνιδιαστήκαμε από τα φρικιαστικά εγκλήματα», όπως εξήγησε.Ο Εμίρ Κουστουρίτσα είπε ότι σχεδιάζει να γυρίσει την ταινία στη Ρωσία, επειδή το μεγαλύτερο μέρος της διαδραματίζεται εκεί και ότι θα γίνουν κάπου αλλού τα γυρίσματα που αφορούν τα γεγονότα στο Κόσοβο.

Ο Σέρβος σκηνοθέτης μίλησε για την ταινία με τους συμμετέχοντες στο Επιχειρηματικό Φόρουμ Βιβάλντι που διεξήχθη στο Μετσάβνικ (Ξύλινη Πόλη ή Κούστεντορφ), στο παραδοσιακό χωριό που έχει δημιουργήσει στη δυτική Σερβία και αποκάλυψε επίσης ότι γράφει μία νουβέλα με τίτλο «Αγαπημένε μου Φιοντόρ».

Ο πρωταγωνιστής είναι ένας Σέρβος που ζει για πολλά χρόνια στο Παρίσι και ονειρεύεται ότι κάνει το πορτρέτο του Ντοστογιέφσκι που τον οδηγεί στο Κόσοβο μέσω Αγίας Πετρούπολης.

Ο κ. Κουστουρίτσα είπε ότι το εμπόριο ανθρώπινων οργάνων στο Κόσοβο είναι το πιο φρικιαστικό θέμα που κρατήθηκε μυστικό για πολλά χρόνια.

«Είναι η μοίρα μας να λησμονούμε τα φοβερά πράγματα που μας συμβαίνουν», τόνισε, προσθέτοντας ότι θέλει να υπενθυμίσει το συγκεκριμένο θέμα στους θεατές.

Πηγη: newsbeast.gr