banner ad

ΚΑΝΕΛΟΝΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

. April 4, 2013 . 0 Comments

Εκτέλεση για τη μπεσαμέλ

Είναι μια πιο αραιή μπεσαμέλ από τη συνηθισμένη. Να το έχετε υπόψη σας. Ξεκινάμε με το βούτυρο που το λιώνουμε σε ένα κατσαρολάκι. Ρίχνουμε μέσα το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά. Ξεκινάμε και ρίχνουμε λίγο λίγο το γάλα και ανακατεύουμε καλά με σύρμα κάθε φορά για να γίνει ομοιογενές το μείγμα και να μην κάνει σβόλους. Συνεχίζουμε με το γάλα ρίχνοντάς το συνολικά σε 4-5 δόσεις. Στο τέλος προσθέτουμε το τυρί, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και αλάτι αν χρειάζεται. Αφαιρούμε από τη φωτιά και κρατάμε στο πλάι.

Εκτέλεση για το σπανάκι

Σε ένα βαθύ τηγάνι που το έχουμε βάλει στη φωτιά μέχρι να κάψει ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και εκεί μέσα σοτάρουμε το σπανάκι ίσα ίσα μέχρι να μαραθεί. Καλό θα είναι να το βάλουμε σε δύο δόσεις για να γίνει πιο σωστά. Προσθέτουμε λίγο αλάτι και πιπέρι αλλά προσοχή στο αλάτι μιας και τα χορταρικά μας μειώνονται πολύ σε όγκο και μπορεί να τα έχουμε αλατίσει πολύ. Αφαιρούμε από την κατσαρόλα και τα βάζουμε σε μια στρώση κάτω κάτω στο ταψάκι μας.

Εκτέλεση για τα κανελόνια

Έχουμε το κοτόπουλο σε ένα μπολ. Ρίχνουμε μέσα 3-4 κ.σ. από τη σάλτσα και το ανακατεύουμε καλά. Γεμίζουμε ένα ένα κανελόνι με λωρίδα από κοτόπουλο και τα βάζουμε στο ταψάκι μας. Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα βάζοντάς τα όλα σε μια στρώση.

Γεμίζουμε με νερό το βαζάκι με το πέστο και το ανακινούμε καλά. Αυτή τη “σάλτσα” τη ρίχνουμε πάνω από τα κανελόνια αλλά μας ενδιαφέρει να πάει πιο πολύ αναμέσά τους. Από πάνω ρίχνουμε τη μπεσαμέλ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά μέχρι να ροσίδει η μπεσαμέλ και να κάνει μια ωραία κρούστα. Αφήνουμε να κρυώσει το φαγητό και σερβίρουμε.

Υλικά για την μπεσαμέλ

1 λίτρο γάλα
70γρ. βούτυρο
70γρ. αλεύρι
100γρ. παρμεζάνα
αλάτι
πιπέρι
μοσχοκάρυδο

Υλικά για τα κανελόνια

500γρ. σπανάκι καθαρισμένο ψιλοκομμένο
1 πακέτο κανελόνια Barilla
1 φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε λεπτές μεκριές λωρίδες
1 συσκευασία pesto genoveze Barilla
λίγο ελαιόλαδο

Πηγη: megatv

Print Friendly, PDF & Email

Tags:

Category: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *