banner ad

ΣΟΥΣΑΜΕΝΙΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ

. April 4, 2013 . 0 Comments

Εκτέλεση

Σοτάρουμε το σουσάμι ελαφρά, προσέχοντας να μην το παραμαγειρέψουμε. Θέλουμε απλά να πάρει χρώμα. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν το αλάτι και τη βανίλια. Χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό το βούτυρο με τη μαύρη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το αυγό, το λεμόνι και συνεχίζουμε μέχρι όλα τα υλικά μας να ανακατευτούν για περίπου 30 δευτερόλεπτα.
Χαμηλώνουμε ταχύτητα και προσθέτουμε σιγά σιγά το μείγμα του αλευριού μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά. Προς το τέλος προσθέτουμε και το σουσάμι. Βγάζουμε τη ζύμη μας από το μίξερ, την τυλίγουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 1 ώρα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς, στρώνουμε αντικολλητική λαδόκολλα σε 2 ταψάκια.
Λαδώνουμε ελαφρά τις λαδόκολλες και ρίχνουμε το μείγμα με τη βοήθεια ενός κουταλιού του γλυκού πάνω στις λαδόκολλες αφήνονταςτουλάχιστον 7εκ. απόσταση ανάμεσά τους, γιατί απλώνουν πολύ κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Ψήνουμε για 5-7 λεπτά γυρίζοντας στη μέση του χρόνου τα ταψιά μέσα έξω. Τα αφαιρούμε από τα ταψιά και τα προσθέτουμε σε μια σχάρα για να κρυώσουν.

Υλικά για 30 περίπου μπισκότα

100γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
μισή κ.γλ. μπέικιν
μισή κ.γλ. αλάτι
60γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
220γρ. καστανή ζάχαρη
1 μεγάλο αυγό
1 βανίλια
1κ.γλ. χυμό λεμόνι
150γρ. σουσάμι

Πηγη: megatv

Print Friendly, PDF & Email

Tags:

Category: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *