ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ CHEESECAKE

Εκτέλεση για τη βάση

Χτυπάμε τα μπισκότα με το βούτυρο στην κουζινομηχανή. Στρώνουμε το μείγμα στον πάτο μιας ταρτιέρας 28εκ. διαμέτρου με ψηλό χείλος και αποσπώμνεη βάση και ψήνουμε για 13-15 λεπτά στους 160 βαθμούς. Αφαιρούμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει καλά. Με λίγο λιωμένο βούτυρο περνάμε τα πλάγια της ταρτιέρας για να ξεφορμάρετε εύκολα το τσιζκέικ.

Εκτέλεση για την κρέμα

Ανάβουμε το φούρνο στο τέρμα (260 βαθμούς). Είναι βασικό το τυρί κρέμα να είναι σε θερμοκρασία περιβάλλοντος. Βάζουμε το τυρί κρέμα στο μίξερ και το χτυπάμε με το φτερό για 2 λεπτά να αφρατέψει και να σπάσουν τυχόν σβόλοι που έχει. Προσθέτουμε τη μισή ζάχαρη και χτυπάμε για ένα λεπτό σε μέτρια ταχύτητα. Με μια σπάτουλα καθαρίζουμε καλά τα πλάγια του μπολ ώστε να μην μείνει τυρί επάνω εκεί που να μην έχει ανακατευτεί. Προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη, το αλάτι, το χυμό λεμονιού και τις βανίλιες.
Προσθέτουμε τους 2 κρόκους. Χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτυτηα για να ενσωματωθούν στο μείγμα. Πάλι με τη σπάτουλα καθαρίζουμε τα πλάγια του μπολ. Προσθέτουμε 2-2 τα αυγά και αφού έχει γίνει όλο ένα μείγμα το ρίχνουμε στην ταρτιέρα μας. Βάζουμε στο φούρνο, ψήνουμε για 10 λεπτά και χωρίς να ανοίξουμε το φούρνο κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 100 και ψήνουμε για 1,5 ώρες.
Αφαιρούμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει για 5-10 λεπτά και μετά με ένα μαχαίρι με λεπτή λεπίδα που το βάζουμε άκρη άκρη στο ταψάκι και γύρω γύρω με πολύ προσοχή ξεκολλάμε το κέικ. Το αφήνουμε έτσι χωρίς να βγάλουμε το τσέρκι μέχρι να κρυώσει καλά (2 ώρες). Μετά μπορούμε να το βάλουμε καλά στο ψυγείο τυλιγμένο όπου διατηρείται για 4-5 μέρες.

Υλικά

1150γρ. τυρί κρέμα
300γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
μια πρέζα αλάτι
2κ.γλ. χυμό λεμόνι
3 βανίλιες
6 αυγά και 2 κρόκους
λίγο λιωμένο βούτυρο (1κ.σ.)
250 μπισκότα τύπου digestive
100γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

Πηγη: megatv