banner ad

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΦΑΚΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ

. April 13, 2013 . 0 Comments

Εκτέλεση

Βάζουμε τις φακές σε ένα μπολ με 4 κούπες καυτό νερό και 1κ.γλ. αλάτι για μια ώρα. Δεν χρειάζεται να τις μουλιάσουμε παραπάνω. Το νάτριο από αλάτι αντικαθιστά κάποια από τα ιόντα ασβεστίου και μαγνησίου που υπάρχουν στη φλούδα από τις φακές κάνοντάστες πιο διαπερατές στο νερό και με πιο μαλακά φλούδια ώστε να μην σπάνε στο μαγείρεμα. Το καυτό νερό συντομεύει την ώρα που χρειάζονται για να μουλιάσουν οπότε σε μια ώρα είναι έτοιμες. Ανάβω το φούρνο στους 160 βαθμούς.

Υλικά για 6-8 άτομα

1 κούπα φακές
4κ.σ. σκόρδο
δάφνη
ένα νέο ζωμό της ΜAGGI Κοτόπουλο
300γρ. ρύζι για πιλάφι
λαχανικά της αρεσκείας σας
200γρ. φέτα
αρκετό δυόσμο
ξύδι
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

Πηγη: megatv

Print Friendly, PDF & Email

Tags:

Category: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *