banner ad

ΓΑΡΙΔΕΣ ΣΑΓΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΦΟΚΑΤΣΙΑ

. April 16, 2013 . 0 Comments

Εκτέλεση για τις γαρίδες

Καθαρίζουμε τις γαρίδες, αφαιρούμε το εντεράκι τους και τα κέλυφά τους κρατώντας όμως το κεφάλι και την ουρά πάνω τους για ομορφιά. Αδειάζουμε τις σάλτσες σε ένα πυρέξ και ανάβουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βυθίζουμε τις γαρίδες στη σάλτσα, βάζουμε μέσα και τις πιπεριές και ψήνουμε για 20-30 λεπτά μέχρι να μαγειρευτούν οι γαρίδες. Αν θέλουμε προσθέτουμε και φέτα βέβαια.

Εκτέλεση για τη φοκάτσα

Ρίχνουμε τη ζάχαρη στο νερό και τις μαγιές. Ανακατεύουμε καλά. Περιμένουμε ένα λεπτό και ρίχνουμε το λάδι. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι και ρίχνουμε και αυτά στο μείγμα του νερού. Ζυμώνουμε λίγο με τα χέρια μας. Λαδώνουμε ένα μπολ και βάζουμε μέσα τη ζύμη. Ρίχνουμε λίγο αλεύρι επάνω της για να μην κάνει κρούστα και αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο (περίπου 40 λεπτά). Απλώνουμε τη ζύμη πάνω σε ένα ταψί στο οποίο βάλαμε μια λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά. Μπορούμε να προσθέσουμε ότι υλικά θέλουμε πάνω στη φοκάτσα πριν το ψήσιμο ή να την ψήσουμε σκέτη μόνο με λίγο σουσάμι και χοντρό αλάτι.

Υλικά για τις γαρίδες

1 σακουλάκι γαρίδες Νο.3
2 σάλτσες Barilla με βασιλικό
200γρ. φέτα
3 πιπεριές κομμένες σε λεπτά μπαστουνάκια
μυρωδικά

Υλικά για τη Φοκάτσα

400γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250γρ. νερό
2 φακελάκια μαγιά ξερή
100γρ. ελαιόλαδο
2 πρέζες ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
μυρωδικά

Πηγη: megatv

Print Friendly, PDF & Email

Tags:

Category: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *