ΕΧΕΙ ΚΑΙ Η ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΣΚΟΥΠΑ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ

katharismaa_h_633_451Ο καθαρισμός με την ηλεκτρική σκούπα, αν και φαίνεται πολύ απλή διαδικασία, χρειάζεται και αυτή τη «μαεστρία» της. Ανεξαρτήτως τη σκούπα που διαθέτετε, υπάρχουν ορισμένες..μέθοδοι για το σκούπισμα, που πρέπει να λαμβάνετε υπ’ όψη σας. Σας παρουσιάζουμε μικρά μυστικά για τη χρήση της ηλεκτρικής σκούπας στο σπίτι.

Ο σωστός τρόπος

Όχι μόνο στο πάτωμα. Τοποθετήστε το λεπτό στόμιο στο κοντάρι της σκούπας και απομακρύνετε τη σκόνη μέσα από συρτάρια και ντουλάπια.

Βιβλία και περιοδικά. Τραβήξτε τη σκόνη από έντυπα, περιοδικά και βιβλία καθώς είναι πολύ πιο γρήγορο από το να τα ξεσκονίσετε με πανί.

Βάλτε σκούπα μέσα στις ντουλάπες για να αποφύγετε τη συσσώρευση σκόνης και πολλές φορές χώματος από τα ρούχα.

Μαξιλάρια. Κλείστε με μια πλαστική σακούλα το μαξιλάρι σας και απορροφήστε με τη σκούπα όλο τον αέρα. Με τον τρόπο αυτό θα απομακρυνθούν ακάρεα και τρίχες.

Για να φρεσκάρετε το δωμάτιό σας, δοκιμάστε να βγάλετε τελείως το κοντάρι της σκούπας και να την αφήσετε σε ένα κλειστό δωμάτιο. Είναι ένας καλός τρόπος να μειώσετε την εποχιακή σκόνη.

Η ηλεκτρική σκούπα θα σας βοηθήσει και στην καθαριότητα του αυτοκινήτου σας. Χρησιμοποιήστε με προσοχή στα χαλιά, στο πάτωμα αλλά και στα καθίσματα για ένα γρήγορο συμμάζεμα.

Η συχνότητα που βάζετε σκούπα, εξαρτάται από το δωμάτιο και το μέγεθος της οικογένειας. Για παράδειγμα καλό θα ήταν τα δωμάτια, που επισκέπτονται πολλοί, να σκουπίζονται δύο φορές την εβδομάδα ή καλύτερα καθημερινά. Αντίστοιχα τα υπόλοιπα δωμάτια με ένα σκούπισμα την εβδομάδα, καθαρίζονται ικανοποιητικά.Ψυγείο. Κάντε πιο αποδοτικό το ψυγείο σας, καθαρίζοντας το πίσω μέρος του σε συχνή βάση, για να μη μαζεύει σκόνη και χνούδια.

Προς αποφυγή…

Όταν κάνετε σκούπα στο παρκέ, δώστε βάση να βάλετε καλύμματα (π.χ. τσόχας) για τα ροδάκια της σκούπας, που πιθανώς θα γρατζουνίσουν το πάτωμα.

Μην τραβάτε τη σκούπα από το καλώδιο. Με τον τρόπο αυτό θα φθαρεί πολύ γρήγορα και μπορεί να προκύψει άμεσα κάποια βλάβη. Μετά από το συγκεκριμένο στάδιο, ο κίνδυνος ηλεκτροπληξίας ή πυρκαγιάς είναι πάρα πολύ υψηλός.

Μη χρησιμοποιείτε σκούπες για εσωτερικό χώρο σε εξωτερικό, ή για στεγνές επιφάνειες σε βρεγμένες.

Όταν η σκούπα απορροφά μεγάλα ή αιχμηρά αντικείμενα, είναι πιθανό να καταστρέψει τον κάδο ή άλλα εξαρτήματα στο εσωτερικό της. Επιθεωρήστε το χώρο και απομακρύνετε τα μεγαλύτερα αντικείμενα με μια απλή σκούπα.

Για μεγαλύτερη ασφάλεια, παραλείψτε να βγάζετε τη σκούπα από την πρίζα όσο είναι σε λειτουργία.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε το καθάρισμα στα μέρη της σκούπας και τη συχνή αλλαγή της σακούλας (αν δεν λειτουργεί με κάδο).

Πηγη: flowmagazine.gr