banner ad

ΚΟΡΙΤΣΙΑ…ΤΟ ΣΜΗΝΟΣ

. April 13, 2011 . 0 Comments

Αλλάζουν οι εποχές, πρέπει να προσαρμοστούμε. Το λέει και το πρακτορείο Reuters. “Οι Ελληνες ζητούν αναδιάρθρωση”. Δεν ρωτήθηκα, αλλά κάτι παραπάνω ξέρει το Reuters. Παλιά λοιπόν, στην Ελλάδα, ερχόταν ο στόλος. Γκραν σουξέ. “Κορίτσια ο στόλος”, Τρούμπα, “Κόκκινα Φανάρια”, “Καλώς ήρθε το δολάριο” και άλλα τέτοια οικονομικά πάρε – δώσε. Τώρα, άλλαξαν τα πράγματα. Λιγότερος στόλος, περισσότερα σμήνη. Αεροσκαφών. Πανάκριβα τα νοίκια στην Ανδραβίδα, εκεί όπου υπάρχει πολεμική βάση. Μεγάλη κίνηση. Παρατηρείται έντονη κινητικότητα. Μόνο που τα “κορίτσια” είναι μπερδεμένα. Πρέπει να γίνουν “αέρος – αέρος” και να φωνάζουν “κορίτσια… το σμήνος”. Στο μεταξύ, αυτά τα F16 που φεύγουν για να βομβαρδίσουν τη Λιβύη, μας έχουν σπάσει τα νεύρα. Ολη μέρα σβυν – σβυν πάνω από το κεφάλι μας, κυριολεκτικά πάνω από το κεφάλι μας, σε λίγο θα πιάσουμε κολλητιλίκια με τους πιλότους. Πόσο μέσα στα πόδια μας αυτός ο πόλεμος.

Τώρα που ανά μία ώρα κλείνει μία επιχείρηση, ο Χρυσοχοϊδης ανακοινώνει έναρξη επιχείρησης σε μία ημέρα. Μάλλον ζουν σε άλλη χώρα. Και βέβαια είναι καλό αυτό το μέτρο Χρυσοχοϊδη. Μόνο που θα γινόταν από μόνο του, με τα κεσάτια των δημοσίων υπηρεσιών. Ακόμα και ‘’κει, βαρέθηκαν να κάθονται.

ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΤΑ 6 ΕΥΡΩ;

Υποτίθεται, μπορείς πλέον να πάρεις μια βεβαίωση μέσω διαδικτύου. Π.χ. αν θέλεις βεβαίωση επιδότησης για το λάδι, μπαίνεις στο ΟΠΕΚΕΠΕ εκεί που λέει βεβαιώσεις εφορίας, δίνεις ΑΦΜ και αριθμό ειδοποίησης τελευταίου εκκαθαριστικού Εφορίας και λογικά έχεις τη βεβαίωσή σου. Στη Ζάκυνθο πρέπει να περιμένεις σε μια τεράστια ουρά, αφού η “αρμόδια” υπάλληλος δεν ξέρει τίποτα για ηλεκτρονική εξυπηρέτηση. Και αφού τελειώσεις με την ουρά, σε στέλνει σ’ ένα γκισέ να πληρώσεις 6 ευρώ. Αν ρωτήσετε για ποιο λόγο πληρώνεις 6 ευρώ στο συνεταιρισμό και τίποτα στο διαδίκτυο, η απάντηση είναι φλου αρτιστίκ. Αλήθεια, πού πηγαίνουν αυτά τα χρήματα;

ΜΠΙΡΜΠΙΛΙΦΤΙΝΓΚ

Η υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Τίνα Μπιρμπίλη, αφού έκανε την Αθήνα κούκλα όπως η ίδια, αφού υπέγραψε με το Ρέππα την πεζοδρόμηση της Πανεπιστημίου, ήρεμη πλέον και σίγουρη ότι ξεμπέρδεψε με την Αθήνα, προχωρά στη Θεσσαλονίκη. Μετά του αναπληρωτή υπουργού ΠΕΚΑ Νίκου Σηφουνάκη προτείνουν “λίφτινγκ”. Μάλλον σε προς πώληση περιοχές ή εκεί που θα χτιστούν ξενοδοχεία. Αλλωστε είναι γνωστή η ευαισθησία της κ. Μπιρμπίλη. Ας πούμε στο θαλάσσιο πάρκο Ζακύνθου δεν έχει πρόβλημα να παραμείνει και να επεκταθεί ο ΧΥΤΑ, λύματα του οποίου έχουν ήδη μολύνει τις περιοχές ωοτοκίας της Καρέτα – Καρέτα.

Αλήθεια, γιατί αρνείται να επισκεφτεί το νησί η υπουργός. Φοβάται ή μήπως έχει άλλα “σχέδια”;

ΑΛΛΑΓΗ ΕΧΘΡΟΥ

Ο αριστεροφάγος κ. Πάγκαλος εγκατέλειψε το ΣΥΡΙΖΑ και πλέον στοχοποιεί το ΠΑΜΕ στις επιθέσεις που δέχεται. Μου κάνει πάντως εντύπωση. Γιατί αποκλείει τους δεξιούς. Και κυρίως γιατί αποκλείει τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ. 9 στους 10 τον στολίζουν περισσότερο και από τον Παπακωνσταντίνου. Στεφανοκραγμένος και στην κόμη γιαούρτι φορεί. Πάει, χάλασε η γραφικότητα με την περίπτωσή του.

ΥΓΕΙΑΝ ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΟ ΑΥΤΟ ΕΠΙΘΥΜΩ ΔΙ’ ΕΣΑΣ

Πού είναι βρε οι καλές εποχές των νοσοκομείων. Πήγαινες, στηνόσουν στην αγορά, έδινες φακελάκι, σ’ έβαζαν σε ράντζο, έμπαινες στο χειρουργείο κι έβγαινες με όλα τα ιατρικά εργαλεία στο στομάχι. Εμπαινες για προστάτη και σου έκαναν απόξυση μήτρας. Μπέρδευε τα ούρα η νοσοκόμα, ερχόταν την άλλη μέρα ο γιατρός “κύριε Κώστα είστε έγκυος”. Αλλά, είχες βρε παιδί μου ένα νοσοκομείο. Τώρα σε γκαστρώνουν, αλλά δεν υπάρχει γιατρός να κάνει τη διάγνωση. Κλείνουν τα παλαιά νοσοκομεία. Τα παλιονοσοκομεία. Συγχωνεύονται για να συγχωρεθούν οι αμαρτίες μας. Εγώ π.χ. πρέπει να πάω στην Πάτρα να εξεταστώ, αφού το 80% των ειδικοτήτων δεν υπάρχει. Μεγάλη επιτυχία του Λοβέρδου. Με τρομάζει αυτό το σερί των επιτυχιών του. Είναι αδίστακτος. Τόσες επιτυχίες, ούτε ο Πρίσλεϊ να ήταν.

Κλείνει νοσοκομεία για το καλό μας. Δεν πληρώνει τα φαρμακεία για το καλό μας. Δεν προσλαμβάνει γιατρούς για το καλό μας. Τι καλός άνθρωπος. Με όλη τη σημασία της λέξης. Αφού κάθε πρωί που δεν παίρνω το χάπι μου γιατί μου τελείωσαν του εύχομαι: “Υγείαν δεν έχω, το αυτό επιθυμώ και δι’ εσάς”.

ΘΕΟΚΟΥΛΑ

1) Κυκλοφορεί με SMS στα κινητά. “Την Πέμπτη υπέβαλε την παραίτησή του ο Παπακωνσταντίνου αλλά δεν έγινε δεκτή από τον πρωθυπουργό. Δεν έβρισκε άλλο τόσο δουλικό στην Τρόικα”. Κανονικά ο Λοβέρδος πρέπει να προσεβλήθη τα μάλα.

2) Εκραξαν την Αντζελα Δημητρίου ότι μπέρδεψε την Κίνα με την Ιαπωνία, αλλά ξέχασαν το μηδένα προ του τέλους κακάριζε. Εφθασε στην Κίνα η ραδιενέργεια. Μήπως να προσλάβουμε την τραγουδίστρια στο “Δημόκριτο”;

3) Σίγουρα έρχεται Πάσχα. Δίνουν δώρο τον Πέτρο Γαϊτάνο οι εφημερίδες.

4) Η αναβαθμισμένη Πατησίων της Μπιρμπίλη και του Καμίνη -ζει αυτός;- άλλαξε μότο. Τα μαγαζιά της δεν γράφουν πλέον “Κλείνουμε”. Το γύρισαν στο “Φεύγουμε”. Να υποθέσω ότι είναι επιτυχία της Τίνας;

5) Αυτά τα “φρουτάκια” του Παπακωνσταντίνου, μπορώ να τα “πετάξω” ή πρέπει να έχω άδεια τζόγου;

6) Αγρίεψαν οι ανά την Ελλάδα Πακιστανοί ή ιδέα μου είναι; Οι χειρότεροι από ’κει που δεν το περιμέναμε.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Tags:

Category: ΑΠΟΨΗ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *