ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΙΜΠΕΡΙΑΛ

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 210 βαθμούς και αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο. Βάζουμε στο μπλέντερ το ψωμί και το κάνουμε τρίμμα. Προσθέτουμε την παρμεζάνα, το βούτυρο ελαφρώς μαλακό, το μαϊντανό, το σκόρδο, το θυμάρι, λίγο πιπέρι και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ανακατευτούν καλά. Ίσως χρειαστεί με ένα κουταλάκι να πάρουμε υπολείμματα από τα τοιχώματα του μλπέντερ για να ανακατευτεί καλύτερα. Κρατάμε το μείγμα στην άκρη.
Σε ένα μπολ βάζουμε την κρέμα, τον κύβο, το νερό, το κρεμμύδι, το κρασί, τη μουστάρδα και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός. Σε ένα ταψάκι 25×30εκ. βάζουμε το κοτόπουλο και το αλλείφουμε με το λιωμένο βούτυρο και από πάνω βάζουμε το μείγμα και το πιέζουμε λίγο για να κάτσει καλά πάνω στο κοτόπουλο. Στη συνέχεια ρίχνουμε το άλλο μείγμα στα κενά του ταψιού προσέχοντας μην πέσει πάνω στο μείγμα που βάλαμε πάνω στο κοτόπουλο. Ψήνουμε στο φούρνο για 30-35 λεπτά ή μέχρι να πάρει η κρούστα του ψωμιιού ωραίο χρυσαφί χρώμα.

Υλικά

4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
100γρ. ψωμί
40γρ. παρμεζάνα τριμμένη
60γρ. βούτυρο και λίγο ακόμα λιωμένο για άλλειμα
λίγο μαϊντανό
2σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
2κ.σ. θυμάρι ξερό
240γρ. κρέμα γάλακτος ADORO
1 κύβο ζωμό κοτόπουλο
200γρ. νερό ζεστό
100γρ. λευκό κρασί
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2κ.σ. μουστάρδα
αλάτι
πιπέρι

Πηγη: megatv